Na sjezdovce v Beskydech se zabil snowboardista

Pátek, 8. 1. 2016, 15:39 - BÍLÁ - Muž ve středních letech v pátek dopoledne utrpěl po pádu mimo sjezdovku zranění, která se ukázala jako neslučitelná se životem.

K tragické události došlo v dopoledních hodinách v beskydském skiareálu Bílá. Muž středního věku na snowboardu vyjel mimo lyžařskou trať a narazil do tvrdé překážky. Utrpěl vážná zranění i přesto, že měl ochranné prvky a přilbu.

Na místo nehody dorazila během krátké doby hlídka záchranářů Horské služby a pokračovala s už probíhající resuscitací. V té jim pomáhal i lékař, který shodou okolností lyžoval na zdejší sjezdovce. Po chvilce přímo na trati přistál vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy s dalším lékařem, který se také ihned zapojil do resuscitace,“ uvedl k nehodě Radim Pavlica, náčelník Horské služby Beskydy. Dodal, že lékaři byli ovšem po půlhodině marných pokusů o obnovení životních funkcí nuceni konstatovat smrt. Řekl, že Horská služba zároveň děkuje lyžařům, profesí záchranářům, kteří pomáhali s resuscitací přítomným členům HS a lékařům.

Okolnosti nehody nyní šetří Policie ČR.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky