Mladík přepadával bezbranné seniorky

Neděle, 31. 1. 2016, 10:48 - HAVÍŘOV - Havířovští kriminalisté objasnili sérii přepadení žen, ve většině případů seniorek. Teprve sedmnáctiletému mladíkovi kladou vyšetřovatelé za vinu, že se dopustil celkem pěti loupežných přepadení. Z toho čtyři spáchal v loňském roce a poslední na začátku ledna letošního roku.

Mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková k případu uvedla: "K prvnímu přepadení došlo v srpnu 2015 v podvečer na Sadové ulici v městské havířovské části Město. Pachatel u vchodu do domu oslovil šestasedmdesátiletou seniorku, zda by ho vpustila do domu. Společně šli po schodišti. V prvním patře, se však kní nečekaně otočil a z krku jí strhl zlatý řetízek s medailonkem.

V listopadu minulého roku se mladík dopustil hned dvou přepadení. Na Tolstého ulici zezadu překvapil 63letou ženu a chtěl jí ukrást kabelku. Začali se o ní přetahovat, žena kabelku bránila a upadla na zem. Pachatel s ní smýkal do chvíle, než se uši kabelky utrhly a on z místa utekl. Oloupená přišla o osobní doklady, peníze, platební karty a další osobní věci.

Hned následující den na Dělnické ulici v Havířově zezadu  přepadl 77letou ženu. Po útoku paní spadla a s mladíkem se přetahovali o nákupní tašku. I v tomto případě mladík se starou paní smýkal tak dlouho, než tašku upustila. Násilník se zmocnil peněz a dokladů.

Na konci prosince u havířovského městského centrálního parku si vytipoval 55letou ženu. Využil ženiny chvilkové nepozornosti a z ruky jí vytrhl kabelku. Ta přišla o peníze, doklady, telefon a jiné osobní věci.

V prvním lednovém týdnu, v chodbě domu na Mládežnické ulici v městské části Podlesí, přepadl 75letou seniorku. Násilím jí vzal kabelku s hotovostí, doklady, telefonem a brýlemi. Způsobená škoda přesáhla částku jedenáct tisíc korun.

Komisař proti lupičizahájil trestní řízení a obvinil ho ze spáchání loupeže a krádeže. Mladík je ohrožen odnětím svobody až na pět let.“ Dodala na závěr tisková mluvčí.

redakce Ostrava Online



 

« zpět do rubriky