Mladí ostravští karatisté úspěšně zahájili sezónu

Pátek, 15. 1. 2016, 9:05 - OSTRAVA - V sobotu a neděli 9.až 10. ledna se členové ostravského klubu Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava zúčastnili mezinárodního semináře s Belgickým reprezentantem, bronzovým medailistou Afrických her 2015, dvounásobným vicemistrem světa WKF, trojnásobným mistrem Evropy WKF a dvacetinásobným mistrem Belgie - Diego Vandeschrickem, který je nositelem 4 danu.

V neděli 10. ledna se 18 členná reprezentace klubu účastnila novoročního turnaje SKIF - Shotokan Karate - Do International Federation v Hradci Králové. Karatisté vybojovali celkem 12 medailí - 5x zlato, 3x stříbro a 4x bronz. Celou závodní výpravu vedla trenérka Veronika Škodová.

“Druhý lednový víkend byl velice naplněný, proto jsme se rozhodli rozdělit se na dvě skupiny, jedna pětičlenná jela na seminář do Lodže a druhá osmnáctičlenná startovala na novoročním turnaji SKIF v Hradci Králové. Vybojovaných 12 medailí je velkým úspěchem na začátku nové sezóny.” uvedl hlavní trenér klubu pan Miloš Škoda (2. Dan), který se účastnil mezinárodního semináře kumite WKF.

Na turnaji nestarovali pouze dlouhodobí členové reprezentace klubu, ale také 5 členů klubu ze zářijového náboru nových členů v roce 2015. Byly to tak první závody a zkušenosti v jejich životě. Dva z náboru pak dosáhli na cenné kovy - Klára Vinklárková (2. místo) a Ilona Kontriková (3. místo).

Kategorii 10až14 let pak vyhrál Jan Mizer.

Marek Šedivý vybojoval zlatou medaili v kategorii 6 až 9 let, Natálie Strnadová v kategorii 10 až11 let obsadila čtvrté místo, ale v kategorii 12 až 13 let vybojovala bronz. Na čtvrtém místě se pak umístil i Jakub Pochman. Amálie Ondroušková zvítězila v kategorii žactva 10 až 11 let od 5 Kyu, Lucie Petrušková zvítězila v kategorii od 6 Kyu.

Martina Kašparová vybojovala stříbrnou medaili a v juniorských kategoriích kata pak vybojovali bronzové medaile Jiří Pochman a Nikola Chybíková.

Zuzana Hájková vybojovala při dvou startů dvě medaile, což ji určilo nejlepším závodníkem klubu na turnaji. Zuzka v kategorii 10 až 11 let vybojovala stříbro a na zlato dosáhla v kategorii 12 až 13 let. “Zuzka byla třetím nejlepším závodníkem celého minulého roku a již od začátku roku nového vede tabulku úspěšnosti.” uvedl asistent Jakub Škoda.

O mezinárodním semináři s belgickým vicemistrem světa

Semináře se účastnilo 5 reprezentantů, hlavní trenér Miloš Škoda. Karatisté navázali spolupráci v disciplíně kumite s Klubem karate Champion-Team Lodž. 

Semináře se zúčastnili členové Polské státní reprezentace na kumite, kteří se připravují na nejvýznamnější turnaje Karate1 Premier League, turnaje před mistrovstvím světa a Evropy World Karate Federation.

redakce Ostrava Online

Novoroční turnaj karate
Novoroční turnaj karate
Celá kategorie 10 -14 let
Celá kategorie 10 -14 let
Marek Šedivý první místo
Marek Šedivý první místo
Amálie Ondroušková první místo
Amálie Ondroušková první místo
Lucie Petrušková první místo
Lucie Petrušková první místo
Celá kategorie, všechny medaile
Celá kategorie, všechny medaile
Belgický reprezentant
Belgický reprezentant
 

« zpět do rubriky