Kapka naděje opět pomohla FN v Ostravě

Kapka naděje
Kapka naděje
Čtvrtek, 18. 4. 2019, 12:33 -

V pondělí 15. dubna převzali  zástupci oddělení dětské hematologie a hematoonkologie Kliniky dětského lékařství FNO zařízení centrálního monitorovacího systému v hodnotě přesahující 300 tisíc korun, který byl pořízen prostřednictvím nadačního fondu Kapka naděje.

„S Fakultní nemocnicí Ostrava spolupracujeme už přes 10 let. Za tu dobu nadační fond Kapka naděje zakoupil nemocnici přístroje a vybavení na dětské oddělení za 4 926 079,49 korun, což je opravdu nezanedbatelná částka. Do ostravské nemocnice se rádi vracíme a těší nás, že sem mohou kapky naší pomoci dopadat. Například nyní v podobě centrálního monitorovacího systému, na jehož zakoupení se s námi podílel charitativní projekt spin4kids,“ říká Vendula Pizingerová, zakladatelka a prezidentka správní rady nadace Kapka naděje.

O dlouholeté spolupráci s nadačním fondem Kapka naděje hovoří MUDr. Bohumír Blažek, primář oddělení dětské hematologie a hematoonkologie  Kliniky dětského lékařství FNO: Paní Pizingerová nás navštívila už mnohokrát, pokaždé s hodnotným a potřebným darem pořízeným na základě našeho doporučení. Pomoc nadačního fondu se přitom netýká nejen našich hematologických pacientů, ale profituje z ní celá klinika. Kapka naděje už pořídila přístroje pro kardiologii, pro oddělení resuscitační a intenzivní péče a jinam,“ vrací se k uplynulým létům MUDr. Bohumír Blažek, kterého těší opakovaný zájem nadace o to, jak Klinice dětského lékařství FNO pomoci. 

Nově pořízený centrální monitorovací systém, jehož součástí je i zvukový alarm, pokryje všech jedenáct pokojů oddělení, z nichž osm je standardních a tři intenzivní. Tady jsou hospitalizováni pacienti vyžadující nižší stupeň intenzivní péče. „Díky tomuto systému, který personálu poskytne více potřebných informací, se nám podaří zkvalitnit monitorování těchto pokojů. Umožní nám to mít neustálý přehled o situaci,“ vysvětluje MUDr. Blažek a dodává, že na oddělení hematologie a hematoonkologie jsou hospitalizováni i pacienti s jinými pediatrickými diagnózami. Typickým příkladem jsou podle jeho slov děti s cukrovkou. „Takové dítě může v noci mít nižší hladinu glykémie, není mu dobře. Díky mnohem kvalitnějšímu monitorovacímu systému, než jaký jsme používali doposud, mohou sestry na jeho stav rychle reagovat,“ poznamenává MUDr. Blažek, kterého těší zájem nadačního fondu Kapka naděje i to, že ve snaze pomáhat není osamocen. „Vážíme si každého daru, a to nezávisle na jeho velikosti. Pro někoho může být malá částka velkým darem. Důležitá je však samotná myšlenka, chuť a snaha pomoci. A my máme to štěstí, že jednotlivci i organizace na nás nezapomínají a pomáhat se opravdu snaží. V poslední době to byl kromě Kapky naděje například sbor dobrovolných hasičů z Albrechtic, významně nám pomohli také fotbalisté Baníku Ostrava. Všem srdečně děkujeme,“ uzavírá primář Blažek.

Kapka naděje
Kapka naděje
Kapka naděje
Kapka naděje
 

« zpět do rubriky