FlixBus expanduje a zavádí regionální spoje

Čtvrtek, 14. 1. 2016, 9:46 - OSTRAVA - FlixBus rozšiřuje svoji nabídku z České republiky o nové dálkové linky a kooperaci s železničním dopravcem. S okamžitou platností zavadí denní linky z Karlových Varů, Znojma, Jihlavy a Chebu do více než 150 destinací po celé Evropě. Nově přibyly denní i noční linky z Prahy do Berlína, Vídně, Frankfurtu a Amsterdamu.

Bez přestupu jsou, kromě metropolí, lehce dostupná města Utrecht, Kolín nebo Bayreuth. Současné zvyšujeme frekvenci nejoblíbenějších přímých spojů až na 12x denně.

Od 21. ledna startuje  první intermodální kooperace s vlakovým dopravcem Leo Express. Jen s jedním přestupem se města jako Ostrava, Pardubice a Olomouc napojí na celou mezinárodní FlixBus síť.

FlixBus oslavuje premiéru v lednu v Čechách ve městech: Karlovy Vary, Znojmo, Jihlava a Cheb. Tyto města jsou mezinárodně propojena se 150 destinacemi v 9 zemích. Vnitrostátní linka Jihlava <> Znojmo, 3x denně expresně každou hodinu. Bettina Engert (Tisková mluvčí spolecnosti FlixBus): „Po velkém úspěchu mezinárodních linek s počáteční destinací v Praze, rozšiřujeme naši nabídku o regionální cíle. Tím se napojí i středné velká česká města na mezinárodni linky do celé Evropy. Plánujeme již další spoje.“ Ještě v lednu startuje FlixBus taktéž s dalšími nočními a denními linkami mezi Prahou, Amsterdamem, Berlínem, a Vídni. Bettina Engert oznamuje: „Cestující nyní mohou využívat služby FlixBus do Německa a Rakouska každou hodinu. Současně jsme rozšířili nabídku i regionálních spojů i linek do Nizozemí.“

Od 21. ledna startuje spolupráce s železničním dopravcem LEO Express. Vybrané FlixBus linky budou mít novou zastávku, kromě pražského ÚAN Florenc, přímo na hlavním vlakovém nádraží. Cestující již z 20 měst například z Ostravy, Olomouce a Pardubic mohou využívat vlakové spojení přímo do Prahy s jediným přestupem na zelený autobus do Berlína i Drážďan. Jízdenky jsou k zakoupení online na www.FlixBus.cz a v partnerských CK. Bettina Engert prohlašuje: „Naši cestující mají možnost cestovat až čtyřikrát denně s jedním přestupem do Berlína a Drážďan.“ Například: Olomouc <> Berlín, 4x denně za dobu 8:26 h příp. Ostrava <> Berlín, 4x denně za dobu 8:57 h.

V roce 2013 uved FlixBus na trh svoje první 4 linky (v jižním Německu), aktuálně se dopracoval k 45.000 denním spojení do 550 destinací v 16 zemích. Dosud dopravily zelené autobusy 25 milionů spokojených zákazníků.

LEO Express je již druhou kooperací. Mezi Německem a Dánskem spolupracuje FlixBus s trajektovou dopravní společností.

Bettina Engert říká: "Denně vznikají a připojují se nové mezinárodní linky k stávající vybudované FlixBus sítí. Kromě nových dálkových linek pracujeme na rozšíření s dalšími možnými druhy dopravy. Naším cílem je stát se lídrem v dopravě na evropském trhu.“

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky