Dochází k mytí a obměně odpadkových košů v Ostravě

Mytí košů v Ostravě
Mytí košů v Ostravě
Pátek, 19. 7. 2019, 13:38 - Je to poprvé, co takto plošněmyjete všechny koše z důvodu zvýšení čistoty. Neukládá to zákon, jde o komfort občanů.Jen připomenu, že květnu proběhlo čištění všech kontejnerů

Momentálně probíhá mytí a dezinfekce odpadkových košů na náměstí. Od příštího týdne se budou mýt koše postupně v dalších částech města.  Je to poprvé, co jsou takto plošně myté všechny koše z důvodu zvýšení čistoty. Neukládá to zákon, jde o komfort občanů. V květnu proběhlo čištění všech kontejnerů na směsný a také separovaný komunální odpad, toto se bude opakovat na podzim.

 

Vymývání popelnic a odpadkových košů není v ČR zcela běžné. Město Český Těšín tuto nadstandardní službu u kontejnerů zavedlo poprvé již v roce 2011, od roku 2017 se provádí dvakrát ročně.

 

Loni v létě započal proces obměny odpadkových košů na nerezové nebo betonové. Pořídilo se celkem 40 kusů nerezových a 25 kusů betonových košů. Letos na jaře bylo vyměněno nebo doplněno 18 bytelných košů, nákup dalších 18 proběhne v nejbližší době a budou rozmístěny do konce léta. Betonové košů dáváme hlavně do míst, kde se setkávámes vandalismem. Například do lesoparku Hrabina, kde byly také doplněny nové lavičky. „Chceme osazovat koše jednotného či obdobného typu, kvalitního designu především docentra města, na sídliště a na významná veřejná prostranství. Postupně nahrazují staré typy nádob z plastu,“ uvedla starostka Gabriela Hřebačková.

 

Na území města je rozmístěno celkem 445 kusů odpadkových košů a další koše jsou doplňovány podle žádostí občanů.

« zpět do rubriky