Český běh žen startuje již tuto sobotu v centru Ostravy

Český běh žen
Český běh žen
Pátek, 25. 5. 2018, 9:57 -

OSTRAVA - Pět různých tratí, stovky odměn a tisíce účastnic z Ostravy, okolí i ze zahraničí – v sobotu 26. května opět po roce odstartuje z Náměstí Biskupa Bruna u obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina populární závod Český běh žen, který pořádá SSK Vítkovice. Již šestý ročník slibuje pestrý doprovodný program, oslavy Mezinárodního dne dětí, Jakuba Koháka v roli moderátora a hlavního povzbuzovače či bohatou tombolu pro všechny zúčastněné.

Závodnice bez ohledu na věk, předchozí zkušenosti či výkonnost, avšak s maximálním nadšením, budou moci vybírat z několika certifikovaných tratí vedoucích ostravskými ulicemi. Od závodu v délce 2,5 km, 5 km nebo 10 km, přes závod v chůzi s nordickými holemi na 2 500 metrů, až po Rodinný běh s dm drogerií. Závodnice mohou vyběhnout jednotlivě, ve čtyřčlenném týmu, s kočárkem i na vozíčku. 

Také letos jsme hrdými partnery stále oblíbenějšího běžecké svátku s mezinárodním přesahem, Českého běhu žen. Jako každý rok se aktivně závodů účastní jak vedení centra, tak zaměstnankyně jednotlivých prodejen v našem centru a jejich počet rok od roku stoupá. Těší nás, že svou účast potvrdily také zástupkyně vedení města a městských obvodů, Národního divadla moravskoslezského a mnohých další institucí a firem regionu,“ uvádí za Forum Nová Karolina Leona Drozdová z realizačního týmu závodu.

Možnost online přihlášení byla již uzavřena. Nyní lze provést registraci přímo na místě, a to buď v pátek 25. května nebo v den konání 26. května.

Ženy, dámy, slečny již tuto sobotu 26. května budou moci vyrazit na vytyčené běžecké trasy jediného, ryze ženského amatérského běhu v ČR. Mezinárodního závodu Český běh žen se může účastnit široká veřejnost, kterou pořadatelé chtějí motivovat k dalšímu pohybu a aktivně strávenému času. Základní myšlenkou je se dostat do cíle, jedno zda chůzí, poklusem či během. Vítězkami se stanou všechny účastnice.

Pro všechny běžkyně jsme i letos opět připravili benefity a výhodné akce v našem centru. Od hlídání dětí zdarma v dětském koutku Chachárek, přes warm up rozcvičku s lektory z Jatomi Fitness, beauty služby a poradenství Dermacol, po výhody 1+1 při nákupu ve vybraných prodejnách, kavárnách a restauracích,“ shrnuje marketingový manažer centra Tomáš Lučan.

Všechny běžkyni prostřednictvím registrace získají uvítací balíček, originální funkční tričko Kilpi, pitný režim, občerstvení po doběhu, pamětní medaili, automatickou účast ve slosování tomboly, hlídání dětí v dětském koutku Chachárek zdarma, pojištění proti úrazu a mnohé další benefity. Součástí programu budou zahřívací lekce vždy 20 minut před startem jednotlivých závodů s profesionálními trenéry z Jatomi Fitness, cross fit pro ženy i děti nebo poradenství a Dermacol Beauty zóna či rodinná zóna dm drogerie.

Nudit se rozhodně nebudou ani ti nejmenší. V rámci dětského závodu vyhrává medaili a sladkou odměnu samozřejmě každé dítko. A pokud na trať nevyrazí, budou pro ně připraveny u příležitosti oslavy Mezinárodního dne dětí různé pohybové workshopy, možnost návštěvy Originál Cirkusu Berousek, kreativní dílničky, horolezecká stěna, malování na obličej, soutěže, kolotoče nebo skákací hrad.

Atmosféru během dne budou zpříjemňovat vystoupení ZUŠ z celého Moravskoslezského kraje v rámci hudebního maratonu pod hlavními schody v obchodním a zábavním centru Forum Nová Karolina. Od 10:00 do 11:30 a od 12:00 do 14:00 zahraje, zatančí a zazpívá na deset sborů a souborů. 

Doprovodný program zahrne také běh ve tmě v režii Střediska rané péče či výtvarný workshop Galerie výtvarného umění Ostrava dětem.

Český běh žen
Český běh žen
Český běh žen
Český běh žen
Český běh žen
Český běh žen
 

« zpět do rubriky