Centrální ostravský obvod odkoupil budovu ve které sídlí

Pondělí, 8. 2. 2016, 14:53 - OSTRAVA - Městský obvod Ostrava a Přívoz odkoupil od společnosti Real Estate Ostrava, a.s., člena skupiny Passerinvest Group a.s. historickou budou spořitelny na Benešově náměstí, kterou si pronajímal po svém přemístění z budovy magistrátu na Prokešově náměstí.

V roce 2015 městský úřad uplatnili zástupci obvodu opci na přednostní odkoupení za předem stanovených podmínek a v lednu 2016 byly dokončeny poslední formální kroky a městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz se tak stal vlastníkem historické budovy v centru Ostravy.

„Jsem velmi rád, že se v českém podnikatelském prostředí podařilo navázat tak úspěšnou spolupráci završenou tímto výsledkem, ke kterému došlo zcela bez korupce a díky vzájemné vstřícnosti, ochotě a férovému chování obou stran,“ komentuje průběh jednání Radim Passer, předseda představenstva Passerinvest Group.

Městský obvod koupil nemovitost za 55 milionů korun. Na nákup si musel vzít úvěr, který bude čtvrtletně splácet po 685,5 tisících do roku 2035. Úrok z úvěru je 0,165%.

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky