Víkend ve znamení knih

veletrh knih
veletrh knih
Čtvrtek, 22. 2. 2018, 15:12 -

První březnový víkend bude opět ve znamení knih. Nakladatelé všech žánrů z celé České republiky představí novinky, a to nejzajímavější z knižní produkce na 8. Ostravském knižním veletrhu na výstavišti Černá louka v Ostravě. Budou se zde prezentovat nejrůznější nakladatelství, vydavatelství a kulturní organizace města Ostravy jako je Knihovna města Ostravy, Moravskoslezská vědecká knihovna a Česká televize. Mezi známými osobnostmi, které letos na knižním veletrhu vystoupí, budou například Michal Viewegh, Ivona Březinová, Karin Babinská, Arnošt Vašíček, Václav Chaloupek, Sandra Vebrová, Kateřina Winterová, Markéta Hejhálková, Eva Tvrdá, Tereza Salte a mnoho dalších.

Tématem pro letošní rok je Dětská kniha!

Na veletrhu bude mít také stánek nezisková organizace Celé Česko čte dětem, která se zaměřuje především na podporu čtenářské gramotnosti dětí a mládeže, ale také na propagaci hodnotné literatury a budování pevných vazeb v rodině prostřednictvím společného čtení. V rámci doprovodného programu bude vyhodnocena soutěž O nejhezčí básničku na téma „Moje rodina“. Jedním z porotců letošní soutěže je významný a oblíbený český básník Jiří Žáček. Záštitu nad soutěží i nad celým veletrhem převzal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Stanislav Folwarczny a  generálním partnerem soutěže je Albatros MEDIA a.s.

Na letošním veletrhu bude společně s neziskovou organizací Celé Česko čte dětem, probíhat sbírka dětských knih. Tyto knihy dále budou předány dětem v nemocnicích, dětských domovech apod. Oblíbenost veletrhu mezi návštěvníky zvyšuje i skutečnost, že jej každoročně poctí svou účastí i několik předních českých literátů a lingvistických odborníků.  Také tento ročník nebude výjimkou!

Nárok na zlevněné vstupné budou mít čtenáři Knihovny města Ostravy a Moravskoslezské vědecké knihovny, po předložení svého čtenářského průkazu.

 Souběžně bude probíhat výstava cestovního ruchu Dovolená a Region, Lázeňství a od soboty svatební veletrh Svatba. Všechny akce za jedno vstupné!

« zpět do rubriky