V pátek večer propukne Těšínská muzejní noc

Pátek, 20. 5. 2016, 11:07 -

Od 18 hodin až do půlnoci budete moci v pátek 20. května navštívit prostory Muzea Těšínska v Českém Těšíně během 9. ročníku česko - polské akce Těšínská muzejní noc.

Muzeum Těšínska je jedním z 22 míst v Těšínech, která se ten den, či spíše večer, zvědavým návštěvníkům otevřou v netradičním čase, s neobvyklým programem a bez nutnosti platit vstupné.

V Muzeu Těšínska na Pražské ulici v Českém Těšíně čeká na účastníky Těšínské muzejní noci prohlídka aktuální výstavy o těšínské malířce Idě Münzberg, která je pořádána v souvislosti se 140. výročím jejího narození. Připraveny tu však budou také aktivity pro příchozí, letos pod souhrnným názvem Tělo jako stroj.

Těšínská muzejní noc je díky své pestrosti a otevřenosti akcí, které se účastní tisíce lidí. Možnost projít se během májového večera například zámkem v polském Těšíně, tamním muzeem v bývalém Lasichově paláci nebo historickou halou radnice či zákulisím Těšínského divadla a mnoha dalšími místy, kavárnami a galeriemi, se naskýtá jen jednou za rok.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky