STUD2NA nabízí v Domu kultury Akord prostor pro studenty a jejich umělecké počiny

Čtvrtek, 17. 3. 2016, 13:24 -

STUD2NA neboli Studnice studentských nápadů – jedná se o nový klubový pořad Domu kultury Akord, ve kterém si studenti budou moci realizovat své nápady v různých odvětvích umění - od muziky, divadla až po výtvarno a další kreativní činnosti.

V průběhu roku 2016 získají ostravští studenti prostor v Klubu Akord, aby v něm naplnili své tvůrčí ambice a předvedli se tak před svými vrstevníky. Této příležitosti se mohou chopit studenti ze středních a vysokých škol, ale také šikovní žáci druhého stupně základních škol.

„Věříme, že vznikne nový formát pořadu pro nadějné mladé talenty, na jehož realizaci a přípravě se do značné míry budou podílet sami mladí lidé. V rámci projektu chceme sestavit Studentskou dramaturgickou radu, složenou právě z aktivních studentů, která bude mapovat studentské nápady - jak a čím pobavit své vrstevníky,“ komentuje projekt Zdeněk Kačor, produkční Klubu Akord.

Cílem projektu je dát mladým lidem šanci předvést svůj talent a dát jim prostor na seberealizaci. Týká se to zejména začínajících školních kapel, divadelních souborů, moderátorů, lidí s výtvarným projevem, kterým právě chybí prostor, technické zázemí a příležitosti oslovit, jak své vrstevníky, tak širokou veřejnost. Klub Akord po své rekonstrukci splňuje všechny předpoklady pro naplnění těchto cílů, protože se jedná o kulturní prostor s profesionálním vybavením včetně obsluhy. Navíc vše podpoří supervize profesionálních pracovníků DK Akord, kteří budou tento projekt zastřešovat po organizační a technické stránce po celou dobu jeho realizace.

Jako první se v rámci projektu STUD2NA představili mladí divadelníci z ostravského souboru Zdividla při Základní umělecké škole  E. Runda, kteří pod vedením Sašy Rycheckého nacvičili několik dramatických kusů. Jeden podvečer se Zdividly proběhl už začátkem března, druhý nás čeká v pondělí 21. 3. od 18:00 hodin. Tentokrát bude program zaměřen na dětskou tvorbu, kdy se představí nejmladší soubor Prckové v představení Ukradený Měsíc a starší žáci sehrají Pipi..., příběh podle známé knihy Astrid Lindgrenové. Na tento program zveme také rodiče s menšími dětmi.

Ti, kteří mají rádi více „umění“, se mohou těšit na 30. duben, kdy se v rámci „Studny“ v Klubu Akord představí ostravské Improvizační divadlo Davida Mírka a jeho přátel.

Tento článek berte také jako výzvu pro studenty z Ostravy a blízkého okolí, ať už se bude jednat o jednotlivce nebo kolektiv, kteří se umělecky angažují a hledají vhodné prostory pro svou realizaci. Své nápady a zájem pište na e-mail z.kacor@dk-akord.cz pod heslem „STUD2NA“.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky