První čtvrtfinále soutěže skončilo Radegast Líheň mezinárodně

Pátek, 1. 4. 2016, 15:28 -

Pořádně se ve čtvrtek zapotili všichni porotci největší československé klubové soutěže amatérských hudebníků Radegast Líheň. V poslední březnový den totiž proběhla ve čtyřech klubech na Moravě první čtvrtfinálová kola soutěže.

Již na začátku jednotlivých koncertů bylo jasné, že do klubů dojely opravdu kvalitní kapely, které se probojovaly do čtvrtfinálového klání ze základních kol soutěže a porotci tak tušili, že je tento večer čeká nelehký úkol. „Po zhodnocení prvního čtvrtfinále jsme dospěli k jednotnému názoru, že všechny zúčastněné kapely podaly stoprocentní výkony, nikdo nic neošidil a opravdu se ukázalo, že kvalita vystupujících jde mílovými kroky kupředu,“ zhodnotil za produkci soutěže Marcel Gajdáček z pořádající Viking agency z Havířova. Dokládá to i fakt, že čtvrtfinále bylo tentokrát mezinárodní a i postupující zastupují hned tři země Evropy.

V ostravském klubu Barrák se sešly jen kapely z České republiky a postupující země tak byla jasná – vystoupili havířovští Pangolin, frýdecko-místečtí Mayfly a až z Chomutova docestovali Sundial. Poslední jmenovaná kapela se pak stala i vítězem a postupujícím z ostravského kola do semifinále. Třinecký klub Barrocko přijely metalově rozdrtit dvě kapely z Polska a jedna ze Slovenska. První kapela večera, polští Sarang zažehli živelný oheň, po nich plameny dokrmili slovenští Flowers in the Dark a ohniště na žhavé uhlíky rozmetali další polští zástupci - The Sin Company. Všechny tři skupiny byly úžasné, energické a skvěle bavily návštěvníky i porotce, nicméně po sečtení hlasů byl konečný verdikt vítězství vyřčen ve prospěch slovenské kapely Flowers in the Dark. V havířovském Jazz clubu zažili fanoušci výborný akustický koncert skupiny Alchymie, která do Havířova docestovala z Chlumce nad Cidlinou a jejich vystoupení bylo plné zajímavých hudebních zvratů, včetně brilantního šílenství hráče na cajón. Po nich se na pódiu představili krakowští Red Mellow a celý klub si užíval směsici jazz rocku doplněného excelentním zpěvákovým výstupem. Třetí soutěžící slovenský Nexus zase rozproudil krev v žilách fanoušků a zvedal je ze židlí svou živelností. I zde bylo hlasování složité, ale po sečtení výsledků porotců postupují polští Red Mellow. V olomouckém Bounty Rock Cafe se rozezněly po sedmé hodině večerní tóny nástrojů skupiny Misted Mind z Prostějova, dále kapely NEEASI z Vysokého Mýta, která již v soutěži není nováčkem, a čtvrtfinálový večer zakončili prostějovsko-brněnští Něco Mezi. Prvenství a postup si nakonec vybojovala partička Neeasi z Vysokého Mýta.

„Srdečně zveme na druhé čtvrtfinálové koncerty ve čtvrtek 7. dubna opět ve čtyřech klubech na Moravě a doporučujeme rovněž návštěvu našich stránek www.lihen.cz a facebookového profilu. Každý týden zde soutěžíme s fanoušky o ceny našich partnerů a přinášíme zde nejčerstvější informace o soutěži. Brzy zde zveřejníme i novou soutěž, která proběhne jen na semifinálových kolech a na Velkém finále Radegast Líhně o nejatraktivnější ceny pod názvem PROROcK RADEGASTU,“ dodávají pořadatelé.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky