Program AKORD Červen 2018

HRDÝ BUDŽES
HRDÝ BUDŽES
Pátek, 11. 5. 2018, 9:01 -

1. 6. – 17:00

ZÁVĚREČNÝ KONCERT SBOROVÉHO STUDIA OSTRAVA-JIH

Je tu opět konec školního roku a naše sbory se loučí s další koncertní sezónou. Těšit se můžete na samostatný program všech pěveckých oddělení (Mrňousků, Jižánků, Kokáčů i Čemunů), společné písničky nebo na pásmo jarních písniček a zvyků, plné bohatých kostýmů.

Vstupné 150 Kč

 

1. 6. – 17:00 / Malá galerie 

UMĚNÍ NAPŘÍČ ČESKOU KOTLINOU

Zahájení prodejní výstavy Galerie výtvarníků: Milan Adamov, Stáňa Šrejberová, Nina Urbanová, Jitka Bejdáková, Marie Veselská, Soňa Hubáčková, Ivana Ševčíková

Výstava potrvá do 15. 8.

Vstup zdarma

 

5. 6. - 15:00 / Letní zahrada

SENIOR KLUB

… tentokrát v zahradě Akordu, kde se představí zástupci řeckého klubu seniorů.

Vstup zdarma

 

6. 6. – 19:00

Irena Dousková:

HRDÝ BUDŽES – Divadlo A. Dvořáka Příbram

Příběh o žačce druhé třídy ZŠ, Helence Součkové, která nás provádí dobou husákovské normalizace. Sledujeme příhody a názory na děje kolem ní. Za ztvárnění hlavní role (mimořádný ženský jevištní výkon) získala Bára Hrzánová cenu Thálie 2003.
Dále hrají Jarmila Vlčková alt. Marcela Šiková a Libor Jeník.

Vstupné 420, 370, 350 a 200 Kč

 

16. 6. – 19:00 / Velký sál

TANČÍRNA

Večer pro milovníky společenských tanců. Hudební režie: Vladimír Koždoň.

Vstupné 99 Kč

 

19. 6. - 19:00 / Klub Akord

Anna Reynolds a Moira Buffini:

JORDAN - Mína

Vrah nebo oběť? Doživotí nebo svoboda? Autentická zpověď mladé matky, inspirovaná skutečnými událostmi. Monodrama v podání herečky Míny.
Režie: Marcel Stejskal.

Vstupné 90 Kč

23. 6. – 19:00

Eduardo De Filippo:

FILUMENA MARTURANO – Agentura Harlekýn

Manželství po italsku s dojetím a komikou. Co všechno musí podstoupit prostá žena, aby dostala k oltáři zhýralého boháče a pro své syny zabezpečila rodinu. Vždyť děti jsou přece děti!

Simona Stašová a Svatopluk Skopal v hlavních rolích slavné tragikomedie, která patří k tomu nejlepšímu z italské tvorby.

Vstupné 410, 360, 310 a 200 Kč

 

PŘIPRAVUJEME

 

AMFI FEST – 50 let letního kina v Ostravě-Porubě

Kulturní akce pod širým nebem:

3. 8.    Přesně v den výročí promítneme film, který si budete moci sami vybrat v anketě.

 

30. 8. – 19:30

Antony Jay, Jonathan Lynn:

JISTĚ, PANE PREMIÉRE! – Divadlo Bez zábradlí

Kdyby to nebylo tak k smíchu, bylo by to spíš k pláči. Břitká komedie o tom, jak se dělá velká politika. Nejen v Británii. Nezadržitelný proud hlášek a salvy smíchu v nejúspěšnější britské komedii posledního desetiletí!

Vláda je v krizi a premiér Jim Hacker má problém. Je třeba zachránit před krachem zemi, Evropu, ale především svou pozici. Tajemník kabinetu Sir Humphrey Appleby má plán: Kumranistán. Našla se tam obrovská ložiska ropy a nabízejí možnost půjčky. Budou za to ale něco chtít. Má snad spása nakonec ztroskotat na neslušném návrhu ministra zahraničí Kumranistánu? Podaří se Jimu Hackerovi a jeho týmu vyřešit pochybnou situaci a vyhnout se kolapsu?
Původně myšlená instruktáž pro manažery, demonstrující odstrašující chování politiků, si od osmdesátých let získala prostřednictvím televizního vysílání BBC spoustu příznivců. Dokonce i mezi politiky.

Hrají: Karel Heřmánek, Dana Morávková, Josef Carda, Karel Heřmánek jr. / Štěpán Benoni, Petr Pospíchal, Ladislav Županič

Režie: Karel Heřmánek, Michal Pavlík

Vstupné 390 Kč

 

31. 8. – 19:30

Bruno Druart:

PARFÉM V PODEZŘENÍ – Divadlo Radka Brzobohatého

Pět žen. Dva policisté. Jedna mrtvola. Jeden luxusní parfém. Hledá se vrah. Napínavá francouzská krimi komedie rozehrává příběh pěti sester, do jejichž života zasáhla smrt majitelky nedalekého butiku. Všechny jsou v podezření, protože okolo slídí Oscar Berthomieu, vyšetřující komisař nevšedních zvyků, který vyznává ještě nevšednější policejní metody. Motiv může mít každá z nich, ale alibi, zdá se, nemá žádná. Co skrývají a co skrývá komisař? Bude vrah dopaden? A kde se vzala ta vůně parfému? Toto a ještě mnohem více prozradí Parfém v podezření!

Hrají: Valérie ZawadskáJana ŠvandováSimona PostlerováJitka Smutná, Romana GoščíkováLukáš BurianLukáš Malínek

Režie: Jakub Nvota

Vstupné 350 Kč

V případě zakoupení vstupenek na obě letní divadla zvýhodněná cena.

Za nepříznivého počasí se divadla přesouvají do Akordu v Ostravě-Zábřehu se začátkem ve 20:30 hod.

 

27. 9. – 19:00 / Akord, velký sál

Johnna Adams:

GEDEONŮV UZEL – SpoluHra

Emotivní hra o lásce, mateřství a genialitě, která mnohdy bývá přítěží. Očistný rozhovor dvou žen nejen o problémech soudobé výchovy. Učitelka Heather přijímá nečekanou návštěvu, matku jednoho ze svých žáků...

„Výsostně intimní dialog matky a učitelky jejího syna, který s každou odprožitou vteřinou stále čitelněji míří ke katarznímu prozření. Prozření, které nešetří ani jednu z protistran, natož diváka. Uf! Duši rozebranou na součástky pozvolna skládám zpět a doporučuji tuto emotivní sondu do nebezpečí společenských předsudků a povrchních škatulek neminout! S obdivem tleskám oběma herečkám za věrohodnost a především pak za odvahu tenhle nemilosrdný duel repetetivně podstupovat!“ I-DIVADLO

Hrají: Vilma CibulkováKateřina Kaira Hrachovcová

Režie: Petr Strnad

Vstupenky v rámci DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO pro podzim 2018 i samostatně.

« zpět do rubriky