Pivní Zakarpatí: Festival nejen pro milovníky piva a muziky

Pivní Zakarpatí
Pivní Zakarpatí
Pondělí, 30. 4. 2018, 8:30 -

Krásy Zakarpatí, zajímavá turistická místa, dobrá muzika i piva českých sládků, vařená na Ukrajině. To vše chystá festival Pivní Zakarpatí od 27. června do 1. července v obci Pilipec v horské oblasti Zakarpatské Ukrajiny, která v minulosti byla součástí Československa.

„Akci Pivní Zakarpatí jsme koncipovali tak, aby nebyla pouhým pivním festivalem, ale nabídla návštěvníkům i jakousi přidanou hodnotu. Chtěli jsme spojit klasiku s nádherným a pro některé třeba neznámým prostředím se spoustou zajímavých míst," vysvětluje jeden z organizátorů David Moravec. „Pro zájemce máme mimo jiné připraveny výlety do ikonické Koločavy, kde se mohou podívat k hrobu Nikoly Šuhaje, navštívit Muzeum Ivana Olbrachta, známou četnickou stanici nebo dřevěným kostel sv. Ducha. Dalším vyhledávaným turistickým cílem je Siněvirské jezero, polonina Boržava s úžasnými výhledy nebo vodopád Šipot. To vše bude pochopitelně doplněno pivními i místními gurmánskými specialitami a muzikou," dodává Moravec.

Ke kapelám, které v létě na festivalu vystoupí, patří například šanson-punkového uskupení HELEMESE Unplugged, cimbálová muzika Rychlé pípy, swing-punková kapela Šoulet nebo skupina O5 a Radeček. Pivní speciality pak mohou návštěvníci festivalu ochutnat díky českým sládkům, kteří pracují v malých pivovarech na Ukrajině a vaří nejen piva českého typu.

Speciálně pro festival bude letos připravena Festivalová 10° a Festivalová 12°, výjimečně uvařená v malém pivovaru v Karpatech českým sládkem Danem Vášou, který je mistrem svého oboru a na Ukrajině v roli sládka působí již 15 let. K dalším pivům patří například Bohemské pivo, nejvíce podobné českým ležákům, lehčí pivo Švejk, silné tmavé pivo Černý Porter, Červené pšeničné pivo nebo dva speciály: pivo medové a višňové.

Na festival Pivní Zakarpatí můžete zamířit spolu s organizátory akce autobusem i po vlastní ose, ubytovat se můžete v hotelích či penzionech nebo si postavit vlastní stan v areálu festivalu.

« zpět do rubriky