Ostravský písničkář pokřtí své CD v Parníku

Úterý, 12. 12. 2017, 11:50 -

Nové CD s  názvem Žiju v papírové loďce pokřtí již zítra, ve středu 13. prosince, od 19 hodin v klubu Parník ostravský rodák, textař, skladatel, zpěvák a kytarový samouk Mike Fojtík.

Kmotry desky se stanou francouzská zpěvačka Céline Bossu, rodačka z Lyonu, která již několik let žije v  Česku a kromě jiného se aktivně věnuje také kickboxu a pěstování okurek, Milan Kaplan, nestor folkové a country music na Ostravsku a organizátor Folkových kolotočů, a Jarka Gembalová.

Netradiční přebal nového CD je dílem známé ostravské výtvarnice Mileny Kantorové, jejíž olejomalby jsou v  tomto předvánočním čase k vidění v interiéru výstavních prostor kavárny Warewa na Puchmajerové ulici v centru Ostravy.

Mike Fojtík, účastník všech ostravských Folkových kolotočů, z nichž tři ročníky zahajoval svou písní Ostrava, a také účastník spanilých výprav Moravský folk v Lucerně (spolu s Karlem Plíhalem, Pavlem Dobešem, Josefem Streichlem a Jarkem Nohavicou), se v dubnu 2016 rozhodl po pětadvaceti letech vrátit zpět na hudební scénu.

Ke spolupráci přizval známé moravské muzikanty Martina Reka a Karla Pecha z  Bandabandu a Petra Šimíčka z PJ Harvey Tribute, skupinu doplnila rytmikou Terezka Reková.

A návrat to byl velkolepý. Jen v  letošním roce získala skupina 3. místo na celostátní Portě a hned třemi hlavní- mi cenami ji ohodnotila porota i na Mohelnickém dostavníku.

Česko reprezentoval Mike Fojtík také na country festivalu v  polské Wisłe. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky