Ostrava ochutná horký severský koktejl filmů – Scandi II

Úterý, 5. 1. 2016, 8:47 -

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 17. ledna v ostravském Minikině přehlídku špičkových filmů z Dánska, Finska, Švédska, Norska a Islandu. Celkem bude promítnuto 10 filmů, začátky projekcí jsou v 17 a 19.30 hodin. 

Debuty a žánr komedie zastupuje snímek Zde Harold o svérázném únosu šéfa nábytkářského gigantu IKEA. Na své si přijdou i rodiny s dětmi, které se do Minikina mohou vydat na film Akce Arktida nebo Dcera čarodějky, který je spjatý s českým prostředím, neboť vznikal na Barrandově. Thrillerové krimi přinese oscarová Susanne Bier a její Druhá šance, v Ostravě se představí i katastrofický velkofilm Vlna o přírodní katastrofě ve fjordu Geiranger (v norských kinech jej vidělo přes 800 000 diváků!). V repríze bude uvedeno několik výjimečných skandinávských filmů z minulého roku, např. Boj sněžného pluhu s mafií či 1001 gramů.

Pořádající společnost Film Europe Media Company po loňském úspěchu prvního ročníku opět připravila Scandi v komplexním distribučním „cloudu“. Diváci si tak mohou od 13. do 19. ledna vychutnat výjimečné filmové zážitky nejen na „velkém plátně“ v kinech po celé republice, ale také z pohodlí domova na televizní obrazovce nebo operativně na mobilu či tabletu přes službu Video-On-Demand. Celkem 45 filmů bude dostupných v prémiové televizi Film Europe Channel a 41 VOD titulů na portálech partnera festivalu O2.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky