Mandrage přivezou do Frýdku-Místku nevídanou show

Pondělí, 21. 3. 2016, 15:02 -

Populární Plzeňská parta Mandrage zavítá se svou velkolepou show do Frýdku-Místku. „V rámci svého největšího a nejnákladnějšího turné dorazí kapela i k nám do Frýdku-Místku“ komentuje celou událost Kamil Rudolf, pořadatel akce a pokračuje: „všichni fanoušci této kapely se mohou těšit na opravdu neskutečnou audiovizuální show, kterou Frýdek-Místek ještě snad nezažil! Koncert proběhne v sobotu 2. dubna v kulturním domě Frýdek.“

„Naše nejnákladnější turné bude plné her se zrcadly a světlem. Inspirovali jsme se u velkých slavných triků kouzelníků jako Harry Houdini nebo David Copperfield. Využívali spoustu zrcadel k tomu, aby mohli být v jeden okamžik na dvou místech najednou. Zrcadla jsou spojená i s celou dekadentní semdesátkovou popkulturní scénou, ze které jsme občas čerpali i hudebně na nové desce. Takže čekejte i zrcadlové disko koule a blýskavé kostýmy,“ popisuje bubeník Mandrage Matyáš Vorda.

Přípravu turné má kapela pevně v rukou, a to nejen jako dozor. Hudebníci a jejich tým stejně jako v minulosti přiložili ruku k dílu a vše si navrhují a potom i vyrábějí sami.

„Dokonce u nás v dílně svařujeme i dekorace,“ říká kytarista Josef Bolan. Jedinou výjimkou jsou kostýmy. Kůži na ně si kapela objednala u italského návrháře a finální výrobky vytvořila kostymérka Dita Petrusová-Filusová. „Ušila nám ,zrcadlové‘ křiváky, které právě v sedmdesátých letech zažívaly největší slávu,“ doplňuje Vorda.

V devadesátiminutovém hudebním setu kapela zvládne přehrát celé nové album, které proloží nejzásadnějšími skladbami z minulých desek. „Měli jsme pětiměsíční koncertní pauzu, takže se zpět na pódia nemůžeme dočkat,“ říká Bolan.

Vstupenky na koncert v ceně 250 korun jsou k dostání v předprodeji v Beskydském informačním centru na Zámeckém náměstí ve Frýdku, na Náměstí Svobody v Místku a ve Frýdlantu nad Ostravicí. Dále se vstupenky prodávají v klubar Pavlač a ve Stounu ve dnech, které jsou uvedeny v programu a to vždy od 18 hodin. Online předprodej na ticketstream.cz více informací o koncertě na stoun.cz

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky