Limetal bude mít v Barráku premiéru na domácí půdě. Video

foto: Jan Nožička
foto: Jan Nožička
Úterý, 5. 1. 2016, 11:29 -

Ostravská „supergroup“, ve které se sešla někdejší kompletní sestava Citronu s novým bubeníkem, bude mít tento pátek 8. ledna koncertní premiéru na domácí ostravské půdě. Přední čeští rockoví muzikanti – kytarista Jaroslav Bartoň, baskytarista Václav Vlasák, zpěvák Fany Michalík, kytarista Jiří Šperl a bubeník Lukáš Pavlík vystoupí od 20 hodin v klubu Barrák.

Během večera zahrají písničky ze zásadních alb Citronu a nové skladby, z nichž už dvě představili na debutovém singlu. Prvních 100 návštěvníků navíc získá tuto nahrávku zdarma. Koncert zahájí kapela Ahard.

Moc se na domácí premiéru těšíme. S odstupem několika měsíců to vidíme tak, že na rozkolu v Citronu nakonec vydělali všichni. My si užíváme hraní se skvělým bubeníkem a fanoušci mají namísto jedné kapely dvě. Ta druhá navázala na heavymetalové období s Láďou Křížkem, my zase odkazujeme na hardrockový Citron se Standou Hranickým. Pokud chtějí mít fanoušci zážitek kompletní, budou muset vidět obě kapely,“ říká baskytarista Václav Vlasák.

Citron odehrál poslední koncert v klasické sestavě v září. Od té doby existují dvě kapely. Čtyři z pěti muzikantů pokračují pod názvem Limetal, zbylý člen, který vlastní na název ochrannou známku, postavil novou skupinu a post zpěváka obsadil Láďou Křížkem. Zpěvákem Limetalu je Fany Michalík, který s Citronem zpíval na přelomu osmdesátých a devadesátých let a poté se do kapely vrátil nastálo po smrti Standy Hranického. Na předloňském ostravském koncertě mu Hranického děti ostatně předaly otcův mikrofon a označily ho za jeho nástupce.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky