Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil AČR

Ilustrační foto paukscio skrydzio
Ilustrační foto paukscio skrydzio
Čtvrtek, 19. 9. 2019, 19:15 - Tento víkend 21. - 22. září se Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR na ostravském letišti Leoše Janáčka zúčastní i vojenské síly Litevské republiky. Přímo na palubě letounu Litevských vzdušných ozbrojených sil proběhne fotografická výstava Litva na křídlech.

Jedná se o unikátní a jedinečnou výstavu. Díla budou vystavena na ploše mezi vojenským zařízením a technikou na palubě litevského letadla. Výstava si klade za cíl odhalit krásu známých, ale i méně známých míst v Litvě a tím přilákat zahraniční turisty a Čechy do neznámé a málo procestované země Severní Evropy.  Na fotografiích od různých litevských autorů návštěvníci uvidí záběry měst, jezer, nádherných dun a jiných působivých míst v Litvě.

 

Největší bezpečnostní airshow v Evropě se koná od roku 2001. Litva se jí v letošním roce zúčastní již pošesté, a to s helikoptérou AS-365, lehkým útočným letadlem L-39 a transportním letadlem C-27 Spartan. Právě tento multifunkční dopravní letoun se během DNŮ NATO promění v improvizovanou uměleckou galerii. Výstavu, věnovanou litevské krajině, pořádá pro návštěvníky DNŮ NATO Velvyslanectví Litevské republiky v Praze. V sobotu 21. září v 12:00 ji oficiálně zahájí velvyslanec Edvilas Raudonikis.

 

Dny NATO je bezplatná akce pro širokou veřejnost, která spojuje vojenský a civilní svět. Jde o skvělé místo k vytváření mezinárodních známostí a seznámení se s představiteli zúčastněných armád nebo vlád 16 států aliance NATO.

« zpět do rubriky