Alice s Danem Bártou zahájí své vzpomínkové turné v Ostravě

Úterý, 19. 1. 2016, 9:24 -

Ve čtvrtek 21. ledna odstartuje jedna z nejočekávanějších tuzemských hudebních událostí letošní koncertní sezóny. Dan Bárta s Alicí se opět dali dohromady, aby zavzpomínali na 25. výročí této rockové kapely a podnikli spolu turné po moravských a českých klubech a kulturácích. Jejich první zastávkou bude Ostrava - Zábřeh, kde v DK Akord předvedou svou rockovou show.

Alice toto 100/4 TOUR jede v původní sestavě. Kapelu vedle zpěváka Dana Bárty dále tvoří: Lumír Václavík – sólová kytara, Martin Střeska – kytara, Zdeny Podskalský – baskytara a Jiří Mikeš Milý – bicí. Koncertní repertoár tvoří průřez vydanými alby Yeah!, Ústa hromů a Alice. Fanoušci si budou moci naživo opět vychutnat hity jako Ani náhodou, Ráj se mnou nehledej, … a to tě trochu bolí a mnoho dalších.

Nejde o žádný comeback, ale o čistou vzpomínku na éru 90. let, kdy kapela kralovala klubovým a festivalovým pódiím, jak dodává Dan Bárta: „Klidně se to mohlo jmenovat sentiment tour, o ten jde především. Aby někdo nepropadal dojmům nebo ho nenapadaly všetečné otázky, naši fanoušci z těch dob už mají odrostlé děti, přišel čas se znovu setkat. O žádnou resuscitaci se tedy nejedná, jen o setkání po letech. A pětadvacet let od skoku do kalných vod českého šoubyzu je pro mne osobně velmi dobrý důvod. Do ledna mi trochu i poporostou vlasy.“

Jestli to bude pravda, se můžete přesvědčit právě 21. ledna. Koncert začíná ve 20 hodin a protože kapela chtěla, ať je to jenom o nich, nebude žádná předkapela, jak bývá zvykem. Tak přijďte včas, dveře kulturáku se otevřou již v 19 hodin. Koncert je na stání, takže pokud jste si též nechali dorůst vlasy, můžete jimi mravně zatřepat pod pódiem. Dresscode: kostkované košile. Jen škoda, že Ostrava je jako první zastávka této 100/4 TOUR. Ke konci turné už by měl Dan ty vlasy jistě tak dlouhé jako v devadesátkách :-)

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky