Ostravské hospody lákají na nový speciál Grifel

nový speciál Grifel
nový speciál Grifel
Pátek, 13. 4. 2018, 7:07 -

Každý podnikatel ví, že nejvíce prosperující podniky jsou ty, které produkují pivo. Pivo je chmelový nápoj, kterým jsme proslulí a kvůli kterému se sjíždí lidé z celého světa. Na území České republiky se nachází hned několik velkých pivovarů a několik malých pivovárků, do nichž se sjíždějí lidé z celého světa. Jen v Moravskoslezském kraji se nachází minipivovarů čtyřicet, jen v Ostravě šest. V Ostravě se však nachází jeden velký pivovar, který od konce loňského roku láká lidi na nový speciál nazvaný Grifel.

Vloni se oslavilo 120. výročí, při kterém se pivovar Ostravar rozhodl čepovat novinku. Rozhodl se, že bude dodávat do hospod novinku, kterou je pivo ze spilky. Jedná se o již zmiňovaný Grifel a je to silný, polotmavý ležák, který dostal jméno podle slavného závodního hřebce.

Pivovar by pivo charakterizoval jako polotmavou čtrnáctku a milovníci piva v tomto chmelovém nápoji najdou nejen tradiční hořkost, ale i aroma a divokost, kterou přináší nová, speciální chmelová odrůda.

Takových nových chmelových nápojů bude ale daleko víc. Grifel je prvním závodníkem, který byl vypuštěn ze speciálů takzvané druhé generace.

Nová piva, která lidé milují

Tímto novým pivem se navazuje na předchozí řadu. V té se nacházela například Černá Barbora nebo pivo nazvané Letní 11. Lidé si speciály tak zamilovali, že se Ostravar rozhodl tuto nabídku rozrůst o nové odrůdy.

Kde všude bude Grifel k dostání?

Otázkou je, kde všude bude novinka z dílny pivovaru Ostravar k dostání. V současné době se Grifel dostává do českých i slovenských hospod. Nebude to však na dlouho, až se další novinka ukáže světlu světa, okamžitě nahradí aktuální Grifel.

Pivovar má nyní cíl, a sice takový, že nová piva by se měla objevovat na trhu co tří měsíce.  Pivovar chce, aby pivaři měli možnost ochutnávat co nejvíce odrůd, nikoliv jen to, co dobře znají.

« zpět do rubriky