Zombie zatančí v OC Forum Nová Karolina na podporu dárcovství kostní dřeně

Zombie zatančí v OC Forum Nová Karolina
Zombie zatančí v OC Forum Nová Karolina
Úterý, 26. 6. 2018, 9:41 -

OSTRAVA - Centrem Ostravy ve čtvrtek 28. června projde tematický průvod živých mrtvých. Takzvaný Zombie walk se uskuteční v moravskoslezské metropoli vůbec poprvé a odstartuje ze Smetanova náměstí a přes obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina poté zamíří k Trojhalí. Akce se koná u příležitosti třídenního festivalu sci-fi, fantasy a komiksů s názvem Fantastická Ostrava a má za cíl upozornit na důležitost dárcovství kostní dřeně. Začátek pochodu je plánovaný na 19 hodin.

Od 16 hodin bude na Smetanově náměstí probíhat registrace účastníků pochodu a doprovodný program. Cirka v 19:15 dorazí průvod kostýmovaných zombie masek k ostravskému centru Forum Nová Karolina, kde proběhne „dobývání“ budovy. Následně od 19:30 se uvnitř centra uskuteční taneční vystoupení na motivy hitu Thriller od Michaela Jacksona a krátký doprovodný program. Celá akce má osvětový rozměr a koná se na podporu a rozšíření databáze dárců kostní dřeně. Afterparty je plánovaná v letním kině v Trojhalí.

S ohledem na realistické vzezření účastníků jsme pro doprovodný program v centru volili pozdější podvečerní hodiny. Zároveň se touto akcí obracíme na potenciální dobrovolníky ve věku mezi 18 a 35 lety, tedy na skupinu, která tvoří velkou část našich návštěvníků. Věříme, že tato inciativa pomůže rozšířit databázi dárců kostní dřeně,“ vysvětluje Tomáš Lučan, marketingový manažer OC Forum Nová Karolina.

Zombie zatančí v OC Forum Nová Karolina
Zombie zatančí v OC Forum Nová Karolina
 

« zpět do rubriky