Zlodějíčci skončili v rukou policistů. Kradou se i králíci

Neděle, 29. 5. 2016, 16:59 - OSTRAVA - Nářadí se prodraží : V pátek 27. května v nákupním středisku v Ostravě – Porubě si šestapadesátiletý muž uschoval kufřík s elektrickým nářadím pod košili a chtěl takto projít pokladnou bez zaplacení. Neušel ovšem bdělému oku pracovníka ostrahy, který ho vyzval, aby zboží vydal a počkal na příjezd policie. Hodnota odcizeného zboží byla stanovena na necelých 4 300 korun. Policisté obvodního oddělení v Ostravě - Porubě ovšem zjistili, že se obdobného skutku se stejným scénářem dopustil i začátkem května v nákupním centru v jiné části Ostravy. Také tehdy schoval pod košili aku nářadí v hodnotě téměř 4 200 korun a také byl pracovníkem ostrahy odhalen.

Přestože v obou případech bylo zboží vráceno zpět a nákupním střediskům nevznikla žádná škoda, muž je podezřelý, že si přisvojil cizí věci tím, že se jich zmocnil, přičemž svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši necelých 8 500 korun. Za toto jednání hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

Za delikatesy do vězení: V sobotu 27. května devětatřicetiletá žena vzala v obchodě v Ostravě z regálů delikatesní potraviny v hodnotě necelých 700 korun a prošla s nimi přes pokladnu, aniž by zaplatila. Vzápětí ji oslovil pracovník bezpečnostní agentury, kterému zboží dobrovolně vydala. Potraviny putovaly zpět do prodejny a ženu si převzali policisté z obvodního oddělení v Ostravě - Vítkovicích k dalšímu řízení.

Přesto, že obchodu nevznikla žádná škoda, žena je podezřelá ze spáchání  krádeže. Za obdobné jednání byla totiž v posledních třech letech již odsouzen, takže v konečném důsledku ji hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

Za krádež zboží v hodnotě 20 korun hrozí vězení: Obdobný případ, ke kterému došlo taktéž v pátek 27. května, vyšetřují policisté obvodního oddělení Nový Jičín. Žvýkačky a skončily v kapse kalhot šestadvacetiletý muž v obchodě v Novém Jičíně. Potom prošel bez zaplacení přes pokladnu. Neušel pozornosti pracovníka ostrahy, kterému zboží v hodnotě 20 korun vydal.

Prodejně sice nevznikla žádná škoda, ale muž byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti již odsouzen. Je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Odcizil králíky: Dosud neznámý pachatel v pátek 27. května rozstříhal drátěný plot a vstoupil na zahradu v obci na Frýdecko – Místecku. Z volně dostupné králíkárny odcizil šest králíků v celkové hodnotě 1 800 korun. Poškozením plotu způsobil majitelce další škodu, a to ve výši 300 korun. Za krádež vloupáním mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Řídili, nesměli, mařili …. Hned tři řidiče, kteří nerespektovali v jednom případě rozhodnutí soudu a ve dvou případech rozhodnutí magistrátu, kontrolovali policisté územního odboru Karviná v jednom dni, a to ve čtvrtek 26. května v Rychvaldě, Bohumíně a Dětmarovicích. Všichni tři řidiči ve věku 19, 29 a 59 let jsou podezřelí ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za co jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky