Zdravotníci oživovali mladíka po pádu z okna

Čtvrtek, 18. 1. 2018, 8:28 - OSTRAVA - Zdravotnická záchranná služba zasahovala ve středu u vážné události v Ostravě. Pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska převzali několik minut po třinácté hodině informaci o pádu člověka z okna domu a jeho vážném zranění. Na místo okamžitě vyjela posádka rychlé lékařské pomoci.

V době příjezdu záchranářů byl dvaadvacetiletý muž v bezvědomí a svědkové jeho pádu u něj prováděli nepřímou srdeční masáž. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění hlavy, mozku a nohy.

Zdravotníci pokračovali ve snaze o záchranu mladíka rozšířenou resuscitací. Zajistili také jeho dýchací cesty a připojili ho k přístrojem řízenému dýchání,.

Nakrátko se tak podařilo obnovit srdeční činnost muže a byl zahájen transport do zdravotnického zařízení. Po chvíli však došlo k opětovnému selhání krevního oběhu. Záchranáři zraněného předávali na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě, a to ve stavu selhání všech základních životních funkcí a za probíhající resuscitace. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky