Záchranáři zasahovali v úterý odpoledne a večer u osmi nehod

Středa, 17. 1. 2018, 6:45 - OSTRAVA - Týmy zdravotnické záchranné služby vyjížděly v úterý odpoledne a večer ke zvýšenému počtu dopravních nehod. Zasahovat musely u osmi událostí a ošetřit bylo nutno deset zraněných.

Během poledne zasahovali záchranáři nejprve v Ostravě, a to u střetu dvou osobních vozidel. Ošetřeni museli být dva lidé  s poraněními hlavy.

Před čtrnáctou hodinou byl u Oder na Novojičínsku ošetřován jednašedesátiletý muž po střetu dodávky s kamionem, a to s poraněním hrudníku a hlavy.

O tři čtvrtě hodiny později byli záchranáři voláni k havárii vozidla v Palkovicích na Frýdecko - Místecku. Středně vážně byla zraněna šestačtyřicetiletá žena.

Souběžně pak jiná posádka zdravotníků řešila střet vozidel v Šenově na Novojičínsku. Pomoc byla poskytnuta osmašedesátileté ženě s poraněním páteře.

Před tři čtvrtě na tři, tedy o deset minut později, bylo nutno poskytnout přednemocniční neodkladnou péči ženě zraněné při nehodě vozidla v Těškovicích na Opavsku.

V další minutě přijali operátoři informaci o sražené cyklistce v Opavě. Žena středního věku byla ošetřena s poraněním horní končetiny poté, co ji srazilo vozidlo.

Před sedmnáctou hodinou vyjížděla posádka záchranné služby ke střetu dvou automobilů a zranění muže při něm, a to do Chotěbuze.

V jednadvacet hodin pak došlo ke dvěma zraněním, muže a ženy, při havárii vozidla v Dolní Suché.

Všichni zranění byli po nehodách při vědomí a utrpěli převážně středně těžká poranění a záchranáři je po ošetření transportovali do spádových zdravotnických zařízení k poskytnutí další zdravotnické péče. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky