Záchranáři zasahovali u zraněného dřevorubce v Beskydech

ilustrační foto
ilustrační foto
Sobota, 23. 1. 2016, 9:08 - BÍLÁ - Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pátek 22. ledna odpoledne u vážně zraněného muže na Frýdecko - Místecku. Před patnáctou hodinou přijali operátoři informaci o úrazu v lese, v oblasti Bílé v Beskydech. Na místo vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Frýdlantu nad Ostravicí, k zásahu byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby.

Čtyřiadvacetiletý mladík pomáhal při stahování dřeva v lese. Jedna z klád mu přitom přimáčkla ruku o jinou kládu a způsobila tak vážné poranění.

Postižený byl z lesa přepraven osobním vozidlem na parkoviště v Bílé, kde k němu dorazilo sanitní vozidlo a následně i vrtulník. Pacient byl při vědomí, jeho zranění však bylo vážné a devastující.

Záchranáři zastavili prudké krvácení, a provedli prvotní ošetření končetiny, zajistili žilní vstupy a poté zahájili podávání léků. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče muže přepravil vrtulník do ostravské Fakultní nemocnice, a to na oddělení urgentního příjmu.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky