Záchranáři zasahovali u vážné noční nehody

Sobota, 24. 9. 2016, 7:52 - BRUNTÁL - Zdravotnická záchranná služba zasahovala v noci z pátku na sobotu u vážné dopravní nehody na Bruntálsku. Krátce před druhou hodinou ráno přijali operátoři informaci o havárii automobilu na silnici mezi Bruntálem a Valšovem a jednom zraněném. K místu zamířily pozemní posádky – tým rychlé zdravotnické pomoci a lékařská rendez-vous, následně vzlétl také vrtulník z Ostravy.

Vozidlo sjelo ze silnice do pole, kde skončilo převrácené na střeše. Devatenáctiletý mladík, který v něm jel, byl nalezen mimo automobil, několik desítek metrů daleko. V okamžiku příjezdu záchranářů byl při vědomí, jeho stav se však byl vážný.

Zasahující lékař u něj zjistil poranění hrudníku, obou rukou, podchlazení a nevyloučil ani další možná zranění. Vzhledem k nedostatečnému dýchání byl zraněný uveden do umělého spánku, zdravotníci zajistili jeho dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci. Záchranáři dále ošetřili vnější poranění i vážné zranění hrudníku.

Vrtulník  dosedl přímo na silnici, kde místo přistání osvítili pilotovi hasiči. Zraněný byl šetrně transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky