Záchranáři zasahovali u pádů z domů v Karviné a Novém Jičíně

ilustrační foto
ilustrační foto
Sobota, 22. 4. 2017, 13:20 - KARVINÁ/NOVÝ JIČÍN - Posádky zdravotnické záchranné služby musely v pátek 21. dubna večer zasahovat u dvou událostí, při nichž spadli lidé z domů.

Mluvčí  moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl k případům uvedl: "Po devatenácté hodině byl oznámen pád z balkonu ve třetím patře z Nového Jičína. Na místo vzlétl vrtulník a vyjela pozemní posádka zdravotníků. Čtyřicetiletý muž byl po pádu několik minut v bezvědomí, utrpěl poranění hrudníku a páteře. Zasahující posádky jej zajistily krčním límcem, uložily do vakuové matrace a zahájily nitrožilní podávání léků. Tým leteckých záchranářů poté muže přepravil do další péče na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

V půl desáté večer bylo operační středisko záchranářů kontaktováno s další podobnou událostí, tentokrát se jednalo o pád muže z okna domu, z výšky asi čtyř metrů, a to v Karviné. Pacient si přivodil středně těžké zranění hlavy a ruky a po ošetření posádkou rychlé lékařské pomoci byl transportován na chirurgickou ambulanci nemocnice v Karviné." Dodal na závěr mluvčí.

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky