Záchranáři zasahovali u dvou vážných nehod

Čtvrtek, 18. 2. 2016, 21:07 - OPAVA - Záchranáři řešili v průběhu několika hodin dvě vážné nehody, které se odehrály na Opavsku. Při první z nich došlo ke střetu osobního vozidla s cyklistou v Chuchelné, při další pak vlak, nedaleko Opavy, srazil mladou dívku.

K nehodě cyklisty vyjížděly posádky záchranné služby ve středečních hodinách. Sedmapadesátiletý muž byl po srážce s vozidlem v bezvědomí a utrpěl vážná zranění. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej záchranáři transportovali do ostravské Fakultní nemocnice.

Dnes, 18. února, před půl šestou ráno, byla nahlášena nehoda na železnici v Komárově u Opavy. Osobní vlak tam srazil šestnáctiletou dívku. Na místo události vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci a také lékařská rendez-vous. Záchranáři museli k postižené několik set metrů pěšky od nejbližšího přejezdu.

Zraněná byla v době příjezdu záchranářů při vědomí, utrpěla však vážná poranění hlavy a nohy. Zasahující lékařka ji proto uvedla do umělého spánku, zajistila její dýchací cesty pomocí intubace a zajistila přístrojem řízenou ventilaci.

Po uložení do vakuové matrace a dalších opatřeních byla postižená přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě - Porubě.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky