Záchranáři oživovali řidiče vysokozdvižného vozíku

ilustrační foto
ilustrační foto
Sobota, 22. 4. 2017, 15:59 - ŠENOV - Záchranáři zasahovali v pátek večer u vážného pracovního úrazu v Šenově u Nového Jičína. Před půl desátou přijali operátoři záchranné služby informaci o pádu vysokozdvižného vozíku a zranění jeho řidiče. Na pomoc ihned vyjely posádky rendez-vous z Fulneku a rychlé zdravotnické pomoci z Kopřivnice.

Čtyřiašedesátiletý muž překládal materiál vysokozdvižným vozíkem a i se svým strojem spadl z korby kamionu.

Při pádu a následném nárazu na betonovou zem utrpěl poranění hlavy a záhy upadl do bezvědomí a přestal dýchat. Pod vedením operátora záchranářů zahájili svědkové poskytování základní první pomoci, a to včetně srdeční masáže.

V okamžiku příjezdu zdravotníků stále nejevil postižený žádné známky života a týmy záchranářů proto pokračovaly ve snaze o jeho záchranu takzvanou rozšířenou resuscitací. Zajistily postiženému dýchací cesty a řízenou ventilaci, přístrojem prováděnou nepřímou srdeční masáž a nezbytné léky.

Po přibližně patnácti minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh a po dalších provedených úkonech mohli záchranáři přikročit k transportu zraněného do ostravské Fakultní nemocnice. Ve velmi vážném stavu byl předán na oddělení tamního urgentního příjmu.

redakce Ostrava Online

      

 

« zpět do rubriky