Záchranáři oživovali cyklistu. Jeho stav je kritický

Čtvrtek, 29. 9. 2016, 21:26 - FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ - Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly ve čtvrtek u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Po půl druhé byl na tísňové lince ohlášen střet vozidla s cyklistou v obci Frýdlant nad Ostravicí. Na místo byla operátory ihned vyslána posádka rychlé zdravotnické pomoci z nedalekého stanoviště a rovněž i vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Jednatřicetiletý cyklista byl po nehodě v bezvědomí, první pomoc se mu snažili poskytnout již svědkové události. Zasahující lékař Letecké záchranné služby u něj zjistil mnohočetná poranění, zraněný byl v přímém ohrožení života a jeho stav se velmi rychle zhoršoval.

Potom, co došlo k selhání oběhu, museli záchranáři zahájit kardio pulmonální resuscitaci. Činnost srdce se podařilo obnovit, avšak během transportu došlo opět k jeho selhání a posádka resuscitovala i během přepravy postiženého. Muž byl ve stavu selhání všech základních životních funkcí předán týmu urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.  

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky