Záchranáři ošetřují zraněné s typicky zimními úrazy

Pondělí, 22. 1. 2018, 12:43 - OSTRAVA - Posádky záchranářů ošetřují v posledních dnech na území našeho kraje zvýšený počet lidí, kteří utrpěli typicky zimní úrazy. Jedná se o desítky zraněných lyžařů, děti na saních, ale taky ty, kteří pouze uklouzli na zledovatělém povrchu chodníků a silnic, či při odklízení sněhu.

V uplynulém týdnu vyjížděly týmy záchranářů ke dvěma desítkám zraněných lyžařů, často do horských středisek Karlov a Bílá. Ve více než polovině z těchto případů se jednalo o úrazy dětí ve věku do patnácti let. Mezi typická patřila poranění končetin po pádech na lyžích a snowboardech. Většina zraněných byla ošetřena ve spolupráci s horskou službou a záchranáři potom zraněné transportovali do spádových zdravotnických zařízení.

K vážnějším úrazům pak patřil náraz pětileté polské lyžařky do sloupu ve ski areálu v Malé Morávce v Jeseníkách. Kromě pozemních záchranářů k dítěti s poraněním nohy a páteře vzlétl také vrtulník .

Dalších patnáct úrazů – prostých pádů na sněhu a ledu, pak ošetřovali záchranáři na různých místech kraje, a to ponejvíce v druhé polovině uplynulého týdne. I v těchto případech šlo nejčastěji o zranění rukou a nohou. 

redakce Ostrava Online  

 

     

« zpět do rubriky