Záchranáři ošetřovali zraněné děti

Sobota, 24. 12. 2016, 8:43 - OSTRAVA - Posádky záchranné služby ošetřovaly během pátku několik dětí s úrazy. Dvě po pádech a další dvě zraněné při sportu.

V dopoledne byla zdravotnická záchranná služba volána nejprve k šestiměsíčnímu dítěti, které spadlo z přebalovacího pultu, a potom po dvanácté hodině k dalšímu, ročnímu, které spadlo z pohovky. Obě události se odehrály na Frýdecko - Místecku a děti byly po ošetření předány do péče třinecké nemocnice.

Před třináctou hodinou zasahovali záchranáři v Karviné u devítiletého chlapce, který utrpěl poranění hrudníku při hokeji a nárazu na mantinel. Zdravotníci jej po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportovala na chirurgickou ambulanci karvinské nemocnice.

O hodinu později pak záchranáři spěchali do Kopřivnice, a to opět na zimní stadion. Čtrnáctiletý hoch si při pádu na ledovou plochu přivodil poranění hlavy a otřes mozku. Po ošetření pozemní posádkou jej na palubu vrtulníku převzali letečtí záchranáři. Předán byl následně na urgentním příjmu ostravské Fakultní nemocnice.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky