Začalo akademické mistrovství ČR v požárním sportu

Středa, 26. 4. 2017, 13:20 - OSTRAVA - Celkem 225 závodníků a závodnic ze čtyř evropských zemí se účastní Otevřeného akademického mistrovství v požárním sportu, které bylo zahájeno ve středu v hasičském sportovním areálu v Ostravě-Porubě. Ve vytrvalém dešti zde soutěží jednotlivci i družstva.

Slavnostního zahájení šampionátu se zúčastnili mezi jinými senátor a bývalý ředitel HZS Moravskoslezského kraje Zdeněk Nytra a prorektor VŠB-TU Ostrava pro vědu a výzkum Petr Praus. Všichni závodníci i hosté se i během zahájení raději schovávali pod stříšky…

Vedle kvalitních univerzitních týmů z Čeké republiky, včetně tří nejúspěšnějších ze středoškolského šampionátu, přijely do Ostravy ze Slovenska týmy například z Žiliny či Zvolena, Bulharsko reprezentuje Varna či Sofia.

Vyhlášení všech výsledků se předpokládá ve čtvrtek ve 14 hodin opět ve sportovním areálu Integrovaného výjezdového centra v Ostravě-Porubě, ale vzhledem k nepříznivým prognózám počasí nelze vyloučit změnu.

Během středečního dopoledne již skončila soutěž jednotlivkyň ve výstupu na cvičnou věž. Na rozdíl od mužů ženy vyšplhají po žebříku pouze do prvního patra věže a s žebříkem neběží, visí z okna věže.





redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky