Za vysloužilý elektrospotřebič volný vstup do Zoo Ostrava pro děti!

slon africký
slon africký
Čtvrtek, 26. 4. 2018, 11:13 -

OSTRAVA - Kdo se chystá na 1. máje do ostravské zoologické zahrady, může s sebou přinést vysloužilý elektrospotřebič a získat volnou vstupenku pro děti. Lidé tak ušetří a zároveň pomohou chránit přírodu – znovuvyužití materiálů ze starých elektrospotřebičů šetří suroviny a tím i přírodní prostředí.

V úterý 1. května bude před vstupem do zoologické zahrady od 9:00 do 17:00 hod. probíhat sběr starých a nefunkčních elektrospotřebičů. Za ně získají děti volný vstup do zoo (volná vstupenka bude platná pouze v den akce). Přinášet lze vysloužilý fén, holicí strojek, varnou konvici, ale třeba také vysavač, mikrovlnnou troubu, pračku či ledničku...

Tradiční akce konaná ve spolupráci s kolektivním systémem Elektrowin podporuje správné třídění elektrodpadu, z něhož lze zpětně získat a využít řadu materiálu, a tím také pomáhá chránit přírodu a ohrožené druhy zvířat. Těžba vzácných kovů pro výrobu mobilních telefonů a dalších elektronických zařízení na mnoha místech Země přispívá k devastaci přírodního prostředí a ohrožuje vzácná zvířata, jako jsou gorily, sloni a další druhy.

« zpět do rubriky