Z noční hlídky policistů: řidička šněrovala cestu

ilustrační foto
ilustrační foto
Pondělí, 25. 1. 2016, 11:29 - OSTRAVA - V sobotu, krátce před 21 hodinou, zaregistrovala policejní hlídka na ulici Výstavní a Rudná v Ostravě - Vítkovicích vůz Seat, jehož řidička volila poměrně nestandardní způsob jízdy a přejížděla z pruhu do pruhu.

Na výzvu k předložení dokladů 57letá řidička reagovala sdělením, že si není zcela jista tím, kde doklady přesně jsou, neboť toho dnes dosti vypila. Což bylo zřejmé nejen z výše popsaného způsobu jízdy, nesrozumitelné komunikace i typického pachu alkoholu. Dechová zkouška vykázala hodnotu zhruba 1,7 promile, následoval odběr biologického materiálu i zadržení řidičského průkazu. Žena rovněž obeznámila hlídku se záměrem, že z Ostravy směřuje do Havířova. K objasnění věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

A stejná hlídka ostravského oddělení hlídkové služby pokračovala po provedení nezbytných úkonů trestního řízení ve službě dále. Krátce před 2 hodinou v neděli policisté začali zastavovat další vůz Seat, tentokrát na ulici Hornopolní. Na výzvu k zastavení řidič zareagoval okamžitým odbočením na ulici Generála Píky, kde prudce zastavil. 31letý řidič se před očima policistů snažil přelézt na zadní sedačku, a spolujezdec na pozici řidiče. Později pak oba muži své počínání policistům „vysvětlili.“

Tisková mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková k případu řekla: "Řidič, vědom si zákazu řízení motorových vozidel, se takto měl chtít vyhnout trestnímu postihu a spolujezdec, jež mimochodem nevlastní příslušné řidičské oprávnění, chtěl prý pomoci kamarádovi. Dle mužova sdělení by v jeho případě šlo „jen“ o přestupek. Zato původnímu řidiči hrozí trest odnětí svobody, neboť si později vyslechl sdělení podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Několika rozsudky mu byl vysloven zákaz činnosti, aktuálně nesmí řídit motorová vozidla do roku 2024. Soudy mu uložily i tresty odnětí svobody, které postupně v uplynulých letech vykonal. Nicméně znovu v Ostravě řídit vozidlo i dne 9. 1. 2016 krátce před 1 hodinou, kdy byl rovněž přistižen, a následovalo sdělení podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Muž byl opakovaně odsouzen, přičemž poprvé stál před soudem jako mladistvý. Opakovaně mu byly uloženy i tresty odnětí svobody i zákazu činnosti (řízení motorových vozidel). Při výslechu řidič uvedl, že směřoval pro svou dívku na Stodolní ulici." Dodala na závěr mluvčí.

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky