Wojtyla klikoval, Tomšů se zapomněl ve fitku

foto: Roman Basildes, iHorizont
foto: Roman Basildes, iHorizont
Pátek, 27. 5. 2016, 12:45 - TŘINEC - Zlatem a bronzem z mistrovství České republiky proslavili třinečtí kulturisté Jakub Tomšů a Lukáš Wojtyla třinecký Queen Club, za který startovali na nedávném šampionátu v Jihlavě.

Oba se představili v kategorii physique juniorů (muži pózují v šortkách, ideálem je esteticky působící postava zvýrazněná úzkým pasem), Lukáš Wojtyla vydoloval zlato v kategorii nad 178 cm, debutující Jakub Tomšů ukořistil bronz v kategorii do 178 cm.

Kdy jste se rozhodli jít na mistrovství republiky?

Lukáš Wojtyla: Já už jsem závodil na podzim roku 2014. Kvůli maturitě a přijímačkám na VŠ jsem si dal roční pauzu, přesto jsem si naplánoval, že se půjdu na jarní soutěž v roce 2016.  

Jakub Tomšů: Třebaže jsem s posilováním začal vloni v červnu, hned jsem uvažoval nad tím, že půjdu na soutěž. Vloni v srpnu mě pár lidí začalo ujišťovat, že na to mám, ať to opravdu zkusím. Vyptával jsem se Lukáše, co to obnáší a od té doby jsem do toho šel naplno, připravoval jsem se jedenáct měsíců.

Co říkáte na dosažené výsledky na republikovém šampionátu?  

Lukáš: Na mistrovství jsem jel s cílem předvést co nejlepší formu, což se mi úplně nepodařilo. Řekl bych, že do optimální formy mi možná ještě týden dva scházely, přesto se mi povedlo získat prvenství. Myslím si, že zaslouženě, protože jsem tři měsíce dřel, co to šlo, dennodenně jsem si musel něco odříkat. Bavilo mě to, kupředu mě hnala touha uspět.

Jakub: Třetí místo mě jako nováčka velice překvapilo, vůbec jsem s ním nepočítal. Chtěl jsem se hlavně dostat do finále, bronz byl takovým bonusem.

Zprávu přinesl iHorizont

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky