Výstavní ulice v Ostravě zažívá velkou proměnu

Úterý, 23. 8. 2016, 12:16 - OSTRAVA - Kdysi zanedbaná plocha u ulice Výstavní v Ostravě se v posledních dvou letech změnila k nepoznání. Stavební společnost HSF System zde dokončila rozšíření areálu společnosti Pruniwerk, která vyrábí produkty z hliníku. Investice za několik desítek milionů korun je druhým významným projektem v této oblasti. Loni zde bylo otevřeno vývojové a výrobní centrum dánské společnosti Struers oceněné prestižní odbornou cenou Stavba Moravskoslezského kraje 2015.

Plocha u ostravské Výstavní ulice byla ještě před pár lety spíše ostudou města. „Těší mě, že jsme jako generální dodavatel mohli být u jednoho z klíčových projektů revitalizace takzvané brownfieldové plochy v Ostravě. Jsme tady doma a záleží nám na tom, aby se město zkrášlovalo. Loni jsme, pro devoleperskou společnost Výstavní Property, dokončili sídlo dánské společnosti Struers a letos se podařilo úspěšně zkolaudovat administrativní a certifikační centrum české společnosti Pruniwerk,“ řekl ředitel společnosti HSF System Jan Hasík. Právě tato ostravská stavební společnost realizovala výstavbu obou projektů. 

V areálu společnosti Pruniwerk vzniklo nové administrativní a certifikační centrum. Díky této investici může společnost rozšířit výrobu hliníkových produktů: „Byli jsme na stropě našich kapacit a rozšíření bylo nutné k tomu, abychom mohli uspokojit poptávku po našich výrobcích. V souvislosti s rozšířením plánujeme, že postupně přijmeme nové zaměstnance,“ uvedl ředitel společnosti Pruniwerk Petr Slíva s tím, že nepůjde o skokový nárůst, ale postupné přibírání schopných techniků. Aktuálně firma zaměstnává asi 50 pracovníků a své výrobky dodává do celé Evropy. Největší je produkce hliníkových oken a dveří.

Projekt centra Struers získal odbornou cenu Stavba Moravskoslezského kraje 2015. Zajímavým řešením a netradičními prvky se pyšní i Pruniwerk. Administrativní budova má netradičně řešenou fasádu s neobvyklým kovovým obkladem a navazujícími prosklenými plochami, které využívají LED podsvícení. Stavba trvala přibližně půl roku.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky