Vyšetřovatel obvinil mladou ženu. Způsobila škodu za 90 tisíc

Neděle, 4. 12. 2016, 1:40 - OSTRAVA - Ve čtvrtek 1. prosince obvinil policejní komisař osmadvacetiletou ženu z Ostravy z krádeže, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Policní mluvčí Richard Palát k případu uvedl: "Obviněná měla v době od začátku června do začátku listopadu letošního roku celkem v sedmi případech odcizit na parkovištích obchodních center příruční zavazadla nakupujících.

Zpravidla vždy využila nestřeženého okamžiku, kdy si poškozená či poškozený odložil svou kabelku nebo tašku do vozidla, a dále ukládal svůj nákup do zavazadlového prostoru, aniž by svým věcem věnoval pozornost. K vozidlu se měla bez povšimnutí přiblížit a z neuzamčeného vozidla věci odcizit. V několika případech byla na místo přivezena osobním vozidlem dvaatřicetiletého muže z Ostravy. Tohoto již také kriminalisté obvinili pro stejné přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Žena se také následně v několika případech pokusila za pomoci odcizených platebních karet vybrat z bankovních terminálů finanční hotovost. Úspěšná měla být v jednom případě s částkou 5 000 korun. Svým jednáním měla obviněná způsobit celkovou škodu přesahující částku devadesát tisíc korun. Kriminalisté podali u ženy podnět k vzetí do vazby. Soudce návrh však neakceptoval. Obviněné v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let." Řekl na závěr mluvčí.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky