Výbuch rozmetal byt a zabil staršího muže

Čtvrtek, 6. 10. 2016, 14:00 - HAVÍŘOV - Hasiči a záchranáři zasahovali ve čtvrtek ráno a dopoledne v Havířově - Šumbarku u výbuchu a požáru bytu v prvním patře dvoupodlažního cihlového domu, který zabil šedesátiletého muže a zranil dvaadevadesátiletou seniorku. Tu hasiči zachránili z hořícího bytu a předali zdravotníkům, kteří ji převezli do nemocnice.

Příčina výbuchu a požáru není dosud známa. Předběžná škoda na obou zničených bytech v prvním patře byla odhadnuta na 1,5 milionu korun a jsou neobyvatelné.

Operační středisko hasičů bylo informováno o výbuchu a požáru před půl devátou ráno.

Tlaková vlna poničila všechny vnitřní příčky v prvním patře a vyrazila zde celkem čtyři plastová okna, v přední i zadní straně obou bytů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu během půlhodiny. V nejvíce poničeném bytě objevili muže, který expolizi nepřežil a zraněnou seniorku. Také prozkoumali okolní byty, ale nikoho již nenašli. Celý dům odvětrávali.

Profesionální hasiči až zhruba do půl jedné čtvrtečního odpoledne stabilizovali oba poničené byty v prvním patře především pomocí dřevěných trámů. Dům pak předali vyšetřovateli Policie ČR.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl k události uvedl: " Na místě byl muž, který zemřel ještě před příjezdem zdravotnické záchranné služby. Utrpěl poranění, která byla neslučitelná se životem a nebylo mu již pomoci.

Záchranáři ošetřovali dvaadevadesátiletou ženu, při události utrpěla popáleniny horních končetin a trupu, v celkovém rozsahu okolo čtyřiceti procent. Po poskytnuté přednemocniční neodkladné péči byla pacientka předána posádce letecké záchranné služby a vrtulníkem transportována do Fakultní nemocnice Ostrava.  







redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky