Výbuch kotle rozmetal kotelnu

Sobota, 12. 3. 2016, 17:27 - BRANTICE - O příslovečném štěstí v neštěstí mohou hovořit obyvatelé rodinného domu v Branticích na Bruntálsku. Dva senioři a jedna žena se nacházeli v sobotu dopoledne v rodinném domě, ve kterém došlo k výbuchu kotle na tuhá paliva. Následky výbuchu naštěstí nezpůsobila žádná zranění, ale pouze materiální škody na domě a jeho vybavení.

V sobotu, krátce před devátou dopoledne, přijali dispečeři operačního a informačního střediska hasičů tísňový hovor ohlašující výbuch kotle v rodinném domě. Na ohlášené místo byly vyslány 4 hasičské jednotky, dvě jednotky profesionálních hasičů z Krnova a Bruntálu a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Krnova a Horního Benešova.

K výbuchu kotle na tuhá paliva došlo v dvoupodlažním rodinném domě. O značné síle výbuchu svědčí i způsobené škody. Výbuch kromě roztržení kotle způsobil poškození interiéru a konstrukce domu a vyrazil okna. V době výbuchu se jedna z obyvatelek nacházela v místnosti sousedící s místem výbuchu a utrpěla šok.

Hasiči na místě uhasili menší požár, odpojili přívody elektřiny a plynu, zabezpečili místo výbuchu a pomohli demontovat a vynést zničený kotel. Příčina výbuchu se v současné době vyšetřuje.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky