Vybržďování auta zachytila kamera, řidič byl obviněn

Pondělí, 19. 2. 2018, 11:42 -

Hlubokým bezesporu nepříjemným zážitkem skončila pro mladou rodinu z Brněnska cesta ze zahraniční dovolené. Když v nočních hodinách překročili ve svém vozidle značky Opel hranice s Polskem, povšiml si jeho řidič vozidla, které se na něj začalo tzv. „lepit“ zezadu a zároveň střídavě rozsvěcelo a zhasínalo dálková světla. Řidič vozidla měl poté najet k jeho vozidlu zprava v odstavném pruhu a potom se zařadit vedle něj do levého pruhu. Po nějaké době se uvedené vozidlo ztratilo řidiči z dohledu a tak pokračoval po dálnici D1 dále směrem ke Klimkovickému tunelu. Před tunelem jej však vozidlo znovu dojelo, předjelo a zařadilo se těsně před něj. To, co následovalo v tunelu, se mnohým může zdát neuvěřitelné…

Řidič vozidla VW Golf zaparkoval v tunelu šikmo přes levý a pravý jízdní pruh a donutil mladou rodinu zastavit. Poté z auta vystoupil a začal vozidlo Opel obcházet, čehož pětatřicetiletý řidič využil a z místa ujel. Zastavil se až u nejbližší policejní služebny, kde celou věc oznámil.

Prověřováním případu bylo zjištěno, že si agresivní muž vozidlo vybral omylem. Automobil, který pronásledoval původně, se mu ztratil z dohledu a toto vozidlo zaměnil s dříve pronásledovaným.

Kriminalisté již muže obvinili z trestného činu vydírání, za který mu hrozí až osm let za mřížemi.

Omyl mohl skončit tragédií

« zpět do rubriky