Vrchní soud smetl obvinění KKCG proti Janu Světlíkovi

Čtvrtek, 14. 12. 2017, 16:40 - OSTRAVA – Vrchní soud v Olomouci dnes pravomocně a v plném rozsahu zbavil Jana Světlíka žaloby, kterou proti němu před pěti lety vykonstruovala skupina KKCG. Jde o spor o Spojené slévárny v Krnově, který se táhne od roku 2012. Tehdy KKCG tvrdila, že Vítkovice, a.s., přišly v roce 2008 nákupem Spojených sléváren o 225 milionů korun. Vrchní soud dnes konstatoval, že se Jan Světlík ničeho nedopustil. Nesmyslné výroky KKCG o „tunelování Vítkovic“ tak vzaly za své.

Odvolací soud zcela vyhověl argumentům Jana Světlíka a spolu s ním obviněného Pavla Filipčíka, v tom, že vůbec nebyly brány v potaz například argumenty o investiční hodnotě společnosti Spojené slévárny a také argumenty o synergických efektech nákupu společnosti v rámci celé skupiny Vítkovice.

Skupina KKCG se sporem o Spojené slévárny snažila vyvolat dojem, že bojuje za zájmy menšinových akcionářů Vítkovic. Ve skutečnosti KKCG vedla spor s Janem Světlíkem a Pavlem Filipčíkem za peníze Vítkovic, protože žalobu podávala jménem Vítkovic z titulu oprávnění menšinového akcionáře. „Sice jsme vyhráli, ale KKCG dosáhlo pošpinění Vítkovic i mé osoby. Primárně šlo právě o toto poškození značky. V očích bank i obchodních partnerů jsme pět let špiněni a škodí nám to zřetelně i finančně,“ komentoval dnešní rozsudek Jan Světlík. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky