Vlaky RegioJet přepravily o 26 % cestujících více než v roce 2015

Úterý, 12. 1. 2016, 9:21 - OSTRAVA - Přibližně 3,01 miliónu cestujících přepravily v roce 2015 dálkové vlaky RegioJet v České republice. Ve srovnání s rokem 2014 se jedná o nárůst počtu cestujících o 620 tisíc, tedy o 26 %. Tehdy vlaky RegioJet v České republice přepravily celkem 2,39 milionů cestujících.

„Jak vyplývá i z údajů ministerstva dopravy, nové zákazníky se v loňském roce na železnici dařilo získávat zejména soukromým dopravcům. RegioJet přilákal v roce 2015 na jediné trase 2x více nových zákazníků, než České dráhy s 8 tisíci spoji denně v celé své síti. K největším přesunům cestujících docházelo zejména na trase Praha – Ostravsko – Košice, kde aktuálně většina cestujících využívá právě denních a nočních spojů RegioJet.“, říká Radim Jančura majitel Holdingu Student Agency, kam vlakový dopravce RegioJet patří.

Své hospodaření za rok 2015 zakončil RegioJet se ziskem, který podle předběžných odhadů dosáhla přibližně 40 milionů Kč před zdaněním. Přesný údaj bude zveřejněn poté, co budou výsledky auditovány.

Za růstem počtu cestujících stojí následující novinky, které RegioJet představil v roce 2015: Výrazné posílení spojů – zejména na trase Praha – Ostravsko – Slovensko. Zavedení nočních spojů a zvýšení kapacit souprav až na 10 vozů. K dalšímu posílení pak došlo od prosincové změny jízdního řádu, od kdy noční spoje jezdí denně a současně byl prodloužen spoj Praha – Martin až do středoslovenské Banské Bystrice a Zvolena, navýšení kapacit spojů RegioJet přidáním dalších vozů. Ve špičkách tak RegioJet nabízí na trase Praha – Ostravsko 9-10 vozové soupravy s kapacitou 500-600 cestujících.

Vstup na nové trasy – v České republice zavedení přímého spoje do Zlínského kraje a Přerova, společně s návaznými autobusy z Otrokovic do Zlína a Vizovic, rozšiřování vozového a lokomotivního parku. Nasazení do provozu dalších vozů, zvýšení počtu provozovaných vícesystémových lokomotiv Siemens Vectron.

RegioJet také dokázal zákazníky oslovit předvidatelnou stabilní cenovou politikou nabízející ideální poměr mezi cenou a službami pro všechny skupiny cestujících  - od business, přes studenty až po běžné zákazníky.

Dalších 3,68 milionů cestujících pak přepravily vnitrostátní spoje na Slovensku, kde RegioJet provozuje dálkové vlaky na trase Bratislava – Košice a zpět a regionální spoje v závazku veřejné služby na trase Bratislava – Komárno a zpět.

V České a Slovenské republice tak dohromady vlaky RegioJet přepravily 6,7 milionů cestujících a při započtení 468 tisíc cestujících, kteří cestovali autobusy RegioJet na Slovensku tak pod značkou RegioJet v roce 2015 cestovalo celkem přibližně 7,1 milionů cestujících.

V roce 2016 se jejich počet dále zvýší. RegioJet jednak předpokládá další růst počtu cestujících na svých vlakových linkách, ale navíc značku RegioJet by pak měly začít používat také žluté autobusy, které zatím zejména v České republice a na mezinárodních spojích jezdí pod značkou Student Agency. Vznikne tak přepravní síť RegioJet, která bude mít potenciál v následujících letech ročně přepravovat 15 až 20 milionů cestujících.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky