Vítkovická nemocnice otevřela novou infekční ambulanci

ilustrační foto
ilustrační foto
Čtvrtek, 29. 9. 2016, 12:05 - OSTRAVA - Lidé z Ostravy a okolí mohou k diagnostice i léčbě infekčních onemocnění využít novou ambulanci. Její provoz odstartoval v těchto dnech ve Vítkovické nemocnici a otevřená bude aktuálně dvakrát v týdnu v odpoledních hodinách. Ambulance je určená především lidem s podezřením na infekční chorobu a pacientům, kteří infekční onemocnění prodělali a nyní potřebují lékařský dohled.

„Nová ambulance bude sloužit jako konzultační středisko pro praktické lékaře i lékaře jiných odborností. V krajním případě se na nás mohou obrátit také pacienti sami. Péče se zaměří na diagnostiku a terapii nejrůznějších infekčních onemocnění – žloutenka, mononukleóza, borelióza, průjmová onemocnění ale i dalšími infekčními nemocemi,“ jmenuje MUDr. Eva Kostřicová, lékařka nové infekční ambulance Vítkovické nemocnice s tím, že diagnostika v ambulanci probíhá v úzké spolupráci s Laboratořemi AGEL, které sídlí v téže budově. Díky tomu funguje v celém procesu diagnostiky maximální provázanost, proces je maximálně rychlý i přesný.

Služeb ambulance mohou využít pacienti, kteří prodělali infekční onemocnění a nyní potřebují lékařský dohled, ale také zájemci s podezřením na infekční chorobu, a to na základě žádanky. „K dispozici budeme jak externím zájemcům, tak i pacientům Vítkovické nemocnice – ať už těm aktuálně hospitalizovaným, nebo propuštěným do domácí péče po prodělaném infekčním onemocnění. Věnovat se přitom budeme nejen dospělým, ale i dětem,“ vysvětluje MUDr. Kostřicová.

Infekční ambulance Vítkovické nemocnice bude pro zájemce otevřena vždy ve středy od 13.00 do 17.00 hodin a ve čtvrtky od 14.00 do 18.00 hodin v budově „E“. K návštěvě ambulance je vhodné se předem telefonicky objednat během ordinační doby ambulance na
čísle 595 633 656.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky