Vítkovice pod tlakem už zaplatily první pohledávku

Úterý, 3. 5. 2016, 14:17 - Jeden jediný den stačil společnosti Vítkovice Mechanika, aby zaplatila v plné výši pohledávku, kterou v pátek přihlásila do insolvenčního řízení skupina Wetag. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou dnes redakce webu pravdaosvetlikovi.cz obdržela.

Úhrada pohledávky jednoznačně vyvrací informace, které ještě v pátek médiím tvrdilo vedení Vítkovic. Zaplacení dluhu potvrdilo nejen oprávněnost postoupení pohledávky dodavatelů, ale i povinnost společnosti Vítkovice Mechanika závazky uhradit.

Ukazuje se, že Wetag dostal zaplaceno to, na co dodavatel Vítkovice Mechanika marně čekal dlouhé měsíce. Mediální zástupkyně skupiny Wetag Radka Háčková dnes ČTK řekla: “Od samotného počátku jasně říkáme, že odkup vítkovických pohledávek je pro nás zajímavá obchodní příležitost. Úhrada první pohledávky v plné výši to jen potvrzuje.”

Dle vyjádření skupiny Wetag pro ČTK ji od pátku kontaktují další dodavatelé Vítkovic s nabídkami na postoupení jejich pohledávek v řádech desítek milionů korun.

Ukazuje se, že ne nadarmo se říká “na hrubý pytel, hrubá záplata”. Ze současné situace benefitují dodavatelé Vítkovic. Konečně dostanou zaplaceno…

zdroj: pravdaosvetlikovi.cz 

« zpět do rubriky