Vítkovice nevyplatily mzdy, tvrdí média. Není to pravda, říká mluvčí

Pátek, 19. 5. 2017, 11:52 - OSTRAVA - Vítkovice nevyplatily mzdy kvůli velkému objemu zakázek a odborům se to nelíbí. Informaci přinesl server lidovky.cz. Tisková mluvčí společnosti to ale popřela. "LN píší - pod poněkud děsícím titulkem "Vítkovice nevyplatily mzdy"- o posunu mezd ve Vítkovicích Heavy Machinery na konec května. Není to pravda," uvedla pro Ostravu Online Eva Kijonková.

"Posun mezd je dohodnut s odbory Vítkovic Heavy Machinery na 22. května, tedy jen o týden! Navíc mzdy již dnes jdou na účty zaměstnanců.  Změnu termínu výplaty mzdy si s odbory projednaly Vítkovice Heavy Machinery, a to o pouhý týden. Vítkovice, a.s. tedy mzdy neposouvají. Zdůrazňuji, že Vítkovice Heavy Machinery na mzdy i odvody mají, ale posun si s odbory sjednaly, aby za situace, kdy mají velký objem zakázek (viz naše opakovaná avíza růstu produkce ve VHM), primárně profinancovaly zvýšenou výrobu, která nese firmě další peníze. Odbory samozřejmě vidí, že produkce roste a chápou to jako racionální krok ve prospěch celé firmy, a proto také na časový posun přistoupily. Vedení firmy jim za to děkuje," vysvětlila Kijonková.

Dodala, že Vítkovice, a.s.  mzdy neposouvaly, jejich další dcery mzdy neposouvaly. 

"Ve Vítkovice Power Engineering je s odbory už delší dobu dohodnuto možné termínů posunutí termínů mezd, nicméně i mzdy ve VPE jsou vyplaceny. Tedy nic nového a děsivého se neděje ani tam. S redakcí LN problém jejich podivného zdroje "pravd" právě řešíme," sdělila Kijonková.



« zpět do rubriky