Vítkovice jsou jako OKD, jen se to zatím neví…

Pondělí, 23. 5. 2016, 14:45 - OSTRAVA - Významné ostravské společnosti Vítkovice a OKD mají mnohem více společného, než se v současné chvíli může zdát. Obě dvě skupiny patří mezi nejvýznamnější a největší zaměstnavatele v regionu. Obě ovládali čeští miliardáři, kteří si až úzkostlivě zakládali na svém image filantropů a odpovědných podnikatelů. A obě společnosti se nacházejí v insolvenčním řízení.

Tím ale podobnost nekončí. Jen u skupiny Vítkovice ještě skutečná ekonomická situace a všechny problémy neprosákly na veřejnost. Jan Světlík a jemu loajální management se stále snaží tvrdit, že Vítkovice žádné potíže nemají a všechny současné problémy jsou jen uměle vytvořené s cílem ho poškodit. Redakce webu pravdaosvetlikovi.cz v minulém týdnu zaregistrovala v článku Hospodářských novin věnovaném OKD krátkou pasáž, která se týkala Vítkovic. Ta naprosto výstižně popsala to, co ještě není vnímáno veřejností jako smutná realita.

Majitel ostravské firmy Rektimont František Doležel v článku otevřeně mluví o tom, do jaké těžké situace se jeho společnost dostala jen díky tomu, že jí OKD dlouhodobě neplatí za dodávky zboží a služeb. Dle jeho slov se dostali do krizové situace. Že OKD neplatilo dodavatelům, se všeobecně vědělo. Za povšimnutí stojí jeho citace: “OKD nám neplatí a já nemám na výplaty pro lidi. Podobně jsem na tom ale i s Vítkovicemi, mám tak dvě kudly v zádech,” říká znechuceně majitel společnosti František Doležel.

Jeho citace přesně vystihuje skutečnost. V obdobné situaci a problémech totiž není jen OKD, ale i skupina Vítkovice. Jen u Vítkovic stále členové statutárních orgánů dělají, že se nic neděje.

Velmi brzá budoucnost však odhalí, v jak tristní ekonomické situaci se skupina Vítkovice nachází. A členové statutárních orgánů mohou v budoucnu za svou nečinnost nést trestně-právní odpovědnost.

Zdroj: pravdaosvetlikovi.cz/

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky