Vítkovice Cylinders mají premiérový kontrakt v Austrálii

Čtvrtek, 29. 9. 2016, 12:11 - OSTRAVA - Do Austrálie míří nejnovější export společnosti Vítkovice Cylinders ze skupiny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP (VMG). Společnost uspěla v tendru nového zákazníka, společnosti Donhad Pty Ltd., kterému tak dodá mlecí tělesa pro úpravu vytěženého černého uhlí. „První, referenční zakázka je na 200 tun mlecích těles s vyšší objemovou a povrchovou tvrdostí a právě jsme ji dokončili. O dalších dodávkách se v současné době jedná, “ uvedl výkonný ředitel Vítkovice Cylinders Vladimír Kufa s tím, že s ohledem na velkou konkurenci na trhu společnost nebude komentovat celkovou hodnotu zakázky.

První část kontraktu byla splněna již v srpnu, druhá část je expedována nyní. V současné době vládne na trhu mlecích těles velká konkurence – mezi výrobci ze západní Evropy, ale také z Číny. Pro Vítkovice Cylinders je tak proniknutí na další trh, navíc na kontinentu, kam zatím nikdy nedodávala, významné.  „To, že si Donhad tento výrobek koupil právě u nás, svědčí o vysoké kvalitě,“ míní manažer prodeje Michal Kalus.

Společnost Donhad je výrobcem mlecích zpracovatelských systémů a speciálních výkovků pro použití v oblasti těžby surovin a pro civilní strojírenský průmysl. Donhad je součástí skupiny Valmont Industries se sídlem v USA.

Vítkovice Cylinders jsou uznávaným producentem vysokotlakých ocelových lahví a nádob. Mají nejširší nabídku těchto produktů na světě: od 0,5 litru do 530 litrů vodního objemu, navíc sortiment vodíkových lahví a tlakových nádob pro vodík. Jako jediná na světě firma zvládla produkci vysokotlakých bezešvých láhví z korozivzdorné oceli metodou zpětného protlačování. Mlecí tělesa jsou tradičním oborem, kterému se Vítkovice Cylinders věnují vedle zmíněné výroby vysokotlakých nádob.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky