Víkend se neobešel bez závažných nehod motocyklistů

Nehody motocyklistů
Nehody motocyklistů
Pondělí, 16. 4. 2018, 15:54 -

OSTRAVA - Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly dnes, v sobotu 14. dubna u dvou nehod motocyklistů. Odehrály se nejprve na Bruntálsku a poté na Karvinsku. U obou případů pracovala posádka vrtulníku LZS Ostrava, a to spolu s pozemními posádkami.

První událost přijali operátoři ZZS několik minut před devátou hodinou ráno. Čtyřiačtyřicetiletý motocyklista poblíž obce Rázová skončil po střetu s vozidlem mimo silnici. Utrpěl poranění horní končetiny, zůstal však při vědomí. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej vrtulník LZS transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Po třinácté hodině vzlétala LZS k dalšímu motocyklistovi, který havaroval na silnici u Bohumína. Po pádu se strojem zůstal zaklíněn pod svodidly. Byl v bezvědomí a jeho dýchání selhávalo. Zasahující lékař u něj zjistil závažná poranění hlavy a hrudníku. Sedmadvacetiletému muži bylo nutno zajistit dýchací cesty a umělou plicní ventilaci. Po dalších nutných opatřeních jej letečtí záchranáři šetrně přepravili na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Při předáni byl postižený v přímém ohrožení života.

Nehody motocyklistů
Nehody motocyklistů
 

« zpět do rubriky